П'ятниця, 29 березня 2024, 04:23
Повна версія сайту
;

Пожежних команд в Чернігівській області не вистачає?

10:39 12.02.2018    Коментарі  
 

286 людей загинуло і 903 визнані постраждалими у 2017 році. Ці цифри озвучили на підсумковій нараді, яка стосувалася цивільного захисту населення. За минулий рік зареєстровано 3 надзвичайні ситуації та понад 3 тисячі небезпечний подій. За підрахунками збитки від всіх нещасть майже сягнули 50 мільйонів гривень. 

Рятувальниками впродовж 2017 довелося виїхати на понад 2 тисячі пожеж та вдалося врятувати 78 людей, троє з яких – це діти. Майже така ж цифра і тих, чиї життя забрав вогонь, - це 73 особи.

Водночас статистика така, що кількість пожеж на об’єктах різного призначення зменшилась, а от у природних масивах навпаки зросла. Причиною такого зростання стала тривала суха погода. І до сьогодні в області залишається проблема відсутності достатньої кількості пожежних команд: із 124 потрібних діють лише 78. У Городнянському, Талалаївському, Ічнянському, Куликівському та Срібнянському районах не мають жодного місцевого підрозділу пожежної охорони, а у Прилуцькому, Чернігівському, Новгород-Сіверському, Ріпкинському, Семенівському, Носівському та Бобровицькому – понад 60 населених пунктів розташовані на відстані, яка унеможливлює своєчасне прибуття до них пожежних.

Обговорювали ще одну проблему – це спалахи африканської чуми, які в Україні почали реєструвати у 2012. Не обійшлося без нього і в 2017 році. Найбільше від чуми постраждала Куликівка. Аби вірус не розповсюджувався довелося спалити більше 4 тисяч хворих свиней.

Водночас Чернігівщина стала однією з небагатьох в Україні, де на 100% виплатили селянським господарствам компенсацію за знищене поголів’я.

Сюжет телеканалу "Дитинець"


Автор: Чернігівщина: події і коментарі
Коментарів ще немає