Субота, 20 квітня 2024, 08:05
Повна версія сайту
;

Чернігів - середній за рівнем прозорості у прийнятті бюджету – результати дослідження

12:21 12.02.2018    Коментарі  
 

Чернігів отримав середній бал за рівень прозорості, участі та дотримання вимог законодавства у формуванні бюджету міста на 2018 рік.

Про це свідчать результати моніторингу процесу прийняття місцевих бюджетів на 2018 рік в 27 містах України, включаючи усі обласні центри та м. Київ, який провели експерти  Громадського Партнерства “За прозорі місцеві бюджети!”.

Чернігів набрав 14 балів, що рівняється 67% прозорості. Найбільш прозорим містом у питанні прийняття бюджету стали Суми,набравши 19,5 балів.

Так, у Чернігові, на відміну від низки інших українських міст, було анонсовано засідання депутатської комісії, на якому обговорювався проект рішення про місцевий бюджет.

У той же час, у Чернігові не проводилися консультації з громадськістю щодо проекту рішення про бюджету.

З плюсів – депутати Чернігівської міської ради вчасно провели сесію і затвердили проект бюджету, як того вимагає законодавство, не пізніше 25 грудня.

Попри чітку вимогу чинного законодавства, що кваліфікує рішення про бюджет як нормативно-правовий акт та поширення на нього норми про оприлюднення за 20 робочих днів до дати розгляду з метою прийняття, цієї норми дотрималися лише 13 міст. Черінгів, на жаль, не дотримався даної вимоги.


Автор: Чернігівщина: події і коментарі
Коментарів ще немає