П'ятниця, 26 квітня 2024, 01:50
Повна версія сайту
;

Чернігівський суд переніс розгляд справи білоруса, підозрюваного у шпигунстві. Шукатимуть перекладача

09:57 13.02.2018    Коментарі  
 

Суд у Чернігові оголосив перерву у засіданні з розгляду справи громадянина Білорусі Юрія Політики, затриманого за підозрою в збиранні секретної інформації на користь іноземної держави.

Як повідомляє кореспондент білоруської редакції Радіо Свобода, перерву оголосили до 15:00 13 лютого, до цього часу повинні знайти перекладача білоруської мови.

Перед початком судового засідання Юрій Політика у коментарі Радіо Свобода заявив, що в обвинувальному акті немає чіткого визначення країни, для якої він нібито збирав секретну інформацію.

«Все звинувачення базується на тому, що я працював в російському ВТБ-Банку. Тому спочатку звинуватили в роботі на Росію, а потім і Білорусь», – стверджує він.

Юрій Політика вимагає перекладача білоруської мови.

«Я частково розумію російську і українську мову», – пояснив він.

Юрія Політика затримали минулого року через підозру в збиранні секретної інформації на користь іноземної держави. Українські експерти висловлювали думки, що справа затриманого в Білорусі українського журналіста Павла Шаройка є відповіддю на затримання білоруського громадянина в Чернігові. КДБ Білорусі спростував таки припущення.


Автор: Чернігівщина: події і коментарі
Коментарів ще немає