П'ятниця, 19 квітня 2024, 06:07
Повна версія сайту
;

36 ОТГ області вже підписали меморандуми про співпрацю з управлінням Держгеокадастру

16:34 13.02.2018    Коментарі  
 

31 січня цього року Уряд схвалив довгоочікуване розпорядження щодо передачі земельних ділянок сільськогосподарського призначення державної власності у комунальну власність об’єднаних територіальних громад, що дозволяє провести земельну децентралізацію.

За інформацією Головного управління Держгеокадастру у Чернігівській області, меморандуми про співпрацю з даного питання підписано з 36 об’єднаними територіальними громадами.

У середньому процес передачі земель для однієї ОТГ може тривати близько двох місяців. Відповідно до плану-графіку передачі земельних ділянок Височанська, Варвинська та Іванівська ОТГ вже у березні зможуть отримати землі у комунальну власність. Загалом же процес має завершитися до кінця 2018 року.

До речі, в Україні створено 665 об’єднаних територіальних громад, на території яких знаходиться майже 760 тисяч гектарів земель сільськогосподарського призначення державної власності, які можуть бути передані у комунальну власність. 99% громад протягом минулого тижня уклали з головними управліннями Держгеокадастру в своїх областях меморандуми про співпрацю. Решта ОТГ завершують підготовку до підписання.


Автор: Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації
Коментарів ще немає