П'ятниця, 29 березня 2024, 01:32
Повна версія сайту
;

Щодень по кроку — шлях пройдено: Україна та Угода про асоціацію з ЄС

16:45 14.02.2018    Коментарі  
 

Україна прямує до набуття повноцінного членства в Європейському союзі та Північно-Атлантичному альянсі.

Для цього день за днем реформуються чи не кожна сфера діяльності країни. Один з основних акцентів — адаптація законодавства.

Варто зазначити, що за лише за тиждень (5 — 12 лютого) прийнято кілька важливих документів.

Зокрема Закон №4666 «Про товариства з обмеженою та додатковою відповідальністю». Він реалізує основні підходи законодавства ЄС, спрощуючи регулювання. Новий закон покращить бізнес-клімат та збільшить кількість робочих місць в Україні.

Верховна Рада ухвалила законопроект №7114-д про створення та функціонування кредитного реєстру НБУ. Відтепер Нацбанк отримуватиме від банків і Фонду гарантування вкладів фізичних осіб інформацію щодо позичальників та надаватиме банкам і бюро кредитних історій необхідну інформацію з Кредитного реєстру. Це сприятиме безпеці банківських операцій, зменшенню рівня кредитного ризику та підвищенню стабільності банківської системи України. 

Визначився Уряд і з пріоритетами у сфері охорони здоров'я в контексті Угоди про асоціацію. Є напрацювання і в галузі енергетики та інтелектуальної власності.

Детальніше про зазначене, а також оновлену щотижневу інформацію про роботу на євроінтеграційному шляху України — за посиланням


Автор: Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації
Коментарів ще немає