Субота, 20 квітня 2024, 10:24
Повна версія сайту
;

У Чернігові судять білоруса за підозрою у шпигунстві. Він заявляє про катування

09:11 15.02.2018    Коментарі  
 

Підготовче засідання у справі про звинувачення в шпигунстві громадянина Білорусі Юрія Політики відбулося у Чернігівському районному суді. Чоловік був затриманий на території нашої області в червні минулого року і зараз перебуває під вартою. На лаві підсудних Чернігівського районного суду – Юрій Політика, громадянин Білорусі. Його обвинувачують в шпигунстві — у збиранні секретної інформації на користь іноземної держави. Іноземця затримали співробітники Служби безпеки України торік 16-го червня біля державного кордону поблизу пункту пропуску Нові Яриловичі в Ріпкинському районі.

Досудове слідство вела Служба Безпеки України, а в суді обвинувачем виступає прокуратура області. Юрій Політика своєї вини не визнає.

Обвинувачений звернувся до посольства Білорусі з заявою про те, що нібито співробітники СБУ катували його під час досудового слідства.

Представники Служби безпеки України заперечили твердження обвинуваченого про катування.

Адвокати Юрія Політики робили заяву про відвід складу суду через його упередженість, на думку захисту. Але суд відхилив цю заяву, і справу продовжує розглядати та ж колегія суддів на чолі з Владиславом Кухтою.

Відео Сівер-центр



Автор: Чернігівщина: події і коментарі
Коментарів ще немає