Середа, 24 квітня 2024, 05:23
Повна версія сайту
;

За незаконну порубку дерев – штраф в 1,7 мільйона гривень

13:01 15.02.2018    Коментарі  
 

Завдяки принциповій позиції прокуратури області Київський апеляційний господарський суд  залишив без задоволення апеляційну скаргу відповідача, а рішення місцевого господарського суду про стягнення на користь держави 1,7 млн грн збитків, завданих незаконною  вирубкою дерев, без змін. 

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Чернігівської області.

Підставою для розгляду справи в суді стали результати перевірки Держекоінспекції в області, якою зафіксовано факт незаконної вирубки дочірнім агролісогосподарським спеціалізованим підприємством, що є постійним лісокористувачем, 460 дерев сосни та акації білої поза межами ділянки, передбаченої для вирубки без лісорубного квитка.

Внаслідок таких дій  заподіяно збитків на суму 1 ,7 млн грн. З метою їх відшкодування уповноважений орган державного контролю звернувся з позовом до суду.     Зважаючи на актуальність справи та розмір заподіяних збитків, прокурором здійснено вступ у розгляд даної справи на стороні позивача.

За активної участі прокурора, господарським судом визнано факт порушення постійним лісокористувачем природоохоронного законодавства та повністю спростовано висновок експерта, наданих у ході проведення експертного дослідження за клопотанням представника відповідача.

Як наслідок, рішенням суду в грудні 2017 року позов задоволено та зобов’язано лісокористувача відшкодувати 1,7 млн грн, завданої шкоди шляхом перерахування коштів до спеціального фонду Державного бюджету України.

Правову позицію прокурором доведено і в суді апеляційної інстанції.

Рішення суду набрало законної сили.


Автор: Чернігівщина: події і коментарі
Коментарів ще немає