Середа, 24 квітня 2024, 09:51
Повна версія сайту
;

У Чернігові судять екс-чиновника та підрядника за дитсадок на Масанах

08:07 16.02.2018    Коментарі  
 

За розтрату майже 900 тисяч гривень під час будівництва дитячого садка в мікрорайоні Масани судять чернігівського чиновника і підрядника.  Це колишній начальник управління капітального будівництва Чернігівської міськради Анатолій Дзядзько та директор компанії, яка будувала дитсадок у 2016 році. Обидва керівники свою вину заперечують. 15 лютого розгляд цієї справи по суті почав Новозаводський суд Чернігова.

У справі про розтрату коштів під час будівництва дитсадка на Масанах представники прокуратури оприлюднили обвинувальний акт. Обвинувачених у справі двоє: колишній начальник управління капітального будівництва — Анатолій Дзядзько та директор товариства «Укрспецбуд АВ» з міста Дніпро Антон Старенький. Згідно з обвинуваченням, підрядник, будуючи для дитсадка фундамент та «нульовий поверх», у грудні 16-го року виконав робіт менше, ніж управління засвідчило й оплатило. Розбіжність склала майже 900 тисяч гривень – цю суму визначили як завдані державі збитки.

Анатолій Дзядзько та свідки, яких він має намір долучити до слухання, підкреслюють: експертиза про стан справ у грудні 16-го року, на якій прокуратура будує обвинувачення, була зроблена в квітні 17-го, і, на думку колишнього керівника, вже не відображала реального стану справ.

Анатолій Дзядзько – в грудні 2016 р. — начальник управління капітального будівництва Чернігівської міської ради: «Все компенсоване – він навіть цього не прочитав… Все там на місці, ніяких розтрат нема. Вирвали кусочок звітності з грудня – і на цьому побудоване все обвинувачення… У мене надія, що судді розберуться. Правопорушення не було й близько».

Станіслав Половецький – в грудні 2016 р. – старший інспектор УКБ Чернігівської міської ради: «У квітні вони зробили експертизу про те, що в грудні чогось не зробили – це абсурд… «Арматури нема». Та її нема, бо вона вже забетонована. Некваліфіковано зроблена експертиза».

Обвинувачені обіцяють долучити до справи додаткові докази і свідків. Зі свого боку й прокуратура надала суду 7 томів документів та речових доказів.

Зараз дитсадок на Масанах добудовує інший підрядник. Згідно з проектом, він розрахований на 270 дітей.


Автор: Чернігівщина: події і коментарі, по матеріалам Сівер-центр
Коментарів ще немає