Четвер, 28 березня 2024, 12:50
Повна версія сайту
;

Завершено розслідування за фактом вбивства на Чернігівщині інкасаторів. Справу передали до суду

10:10 16.02.2018    Коментарі  
 

Під процесуальним керівництвом прокуратури Чернігівської області завершено досудове розслідування у кримінальному провадженні стосовно двох жителів Чернігівщини, підозрюваних в умисному вбивстві у жовтні 2015 року працівників ПАТ КБ «ПриватБанк».

Слідством встановлено, що обвинувачені, діючи за попередньою змовою, з метою заволодіння коштами банківської установи здійснили умисне вбивство 3 працівників банку під час розбійного нападу на інкасаторський автомобіль, який у подальшому знищили шляхом підпалу.

Внаслідок вказаних злочинних дій обвинувачені заволоділи коштами банківської установи на загальну суму понад 14,5 млн грн.

Органом досудового розслідування дії одного із обвинувачених кваліфіковано за п. п. 1, 6, 12 ч. 2 ст. 115 КК України (умисне вбивство з корисливих мотивів за попередньою змовою групою осіб), ч. 4 ст. 187 КК України (розбій), іншого – за п. п. 1, 6, 12 ч. 2 ст. 115 КК України (умисне вбивство з корисливих мотивів за попередньою змовою групою осіб), ч. 4 ст. 187 КК України (розбій) та ч. 4 ст. 194 КК України (знищення майна, шляхом підпалу).

У ході слідства до одного з обвинувачених, якого було затримано на території  Російської  Федерації, застосовано процедуру екстрадиції до України для притягнення його до кримінальної відповідальності за вчинення інкримінованих кримінальних правопорушень.

Згідно ухвал суду зловмисникам обрано запобіжний захід у виді тримання під вартою.

Судовий розгляд триває.

 


Автор: Прес-служба прокуратури Чернігівської області
Коментарів ще немає