П'ятниця, 19 квітня 2024, 10:15
Повна версія сайту
;

У Калитянському відкрили музей «Чернігівщина — подорож крізь віки»

08:57 19.02.2018    Коментарі  
 

При в’їзді до Чернігівської області, у селі Калитянське Козелецького району, 16 лютого відбулося відкриття музею «Чернігівщина — подорож крізь віки». Відвідувачі закладу можуть доторкнутися до подій великих епох та героїв Сіверського краю, які заклали історичний фундамент його становлення.

Дохристиянський період, Київська Русь, Гетьманщина, імперські та радянські часи, сьогодення — такий шлях майбутнього туриста. У залах музею представлені портрети та життєпис видатних особистостей та земляків, що прославили Чернігівщину та Україну в усьому світі. Також експонуються макети найбільш відомих історичних споруд, що є шедеврами світової архітектури, зокрема палацово-паркового комплексу в Качанівці, Спасо-Преображенського собору, Єлецького Свято-Успенського монастиря тощо.

Ідея створення такої окраси Сіверщини належить відомому чернігівському митцю Борису Дєдову. Його мрію допомогла втілити у життя меценат, громадський діяч, депутат обласної ради Надія Міклухо-Маклай. Загалом над створенням музею працювали близько трьох років.

Завітали на відкриття і в.о. першого заступника голови облдержадміністрації Юлія Свириденко, перший заступник голови обласної ради Валентин Мельничук, депутат обласної ради, голова постійної комісії з питань освіти, науки, культури та інформаційної сфери Сергій Журман.

— Цей музей — свого роду туристичні ворота Чернігівської області. Знайомлячись з його експонатами, відчуваєш гордість за наших земляків. А особливо тих, завдяки яким з’являються ось такі місця, — зазначила Юлія Свириденко.


Автор: Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації
Коментарів ще немає