Четвер, 25 квітня 2024, 08:33
Повна версія сайту
;

Хто з директорів чернігівських шкіл не здав іспит з пожежної безпеки? А погорів на списуванні?

12:14 19.02.2018    Коментарі 1  
 

Міське управління освіти. Черга з директорів під дверима. За ними на педагогів чекає справжнісінький іспит з білетами і годиною на відповідь на 5 питань. Так освітян перевіряють на знання пожежної безпеки. 

А це вже сам іспит. Витягнули білет. На столі окрім ручки і листа паперу нічого не має заважати. Але рука у педагогів тягнеться, як і у багатьох учнів у такій ситуації, до телефону.

Аби телефон не відволікав від іспиту директорку 32-ї школи Людмилу Тарасюк попросили його прибрати.

Минулого року освітянські керівники з керівницями прослухали курс з пожежної безпеки від ДСНС та здали усний іспит, але цього виявилося замало, з’ясували в управлінні освіти. Збираючи інформацію від директорів, скільки школам треба вогнегасників і яких.

«Ни одно учреждение не ответило правильно о количестве необходимых приборов для пожарного тушения», - каже заступниця начальника управління освіти Наталія Мисливець.

На такій перевірці знань наполягали і надзвичайними.

Галина Карпенко, головна інспекторка міського управління ДСНС: «Це пов’язано з тим, що велика кількість порушень заходів пожежної безпеки в навчальних закладах, тому вирішили перевірити знання відповідальних осіб та керівників. Всього на іспиті 8 білетів, які мстять по 5 питань. Іспит письмовий. Відповіді ми перевіряємо та надаємо обґрунтовану відповідь».

Після одеської трагедії перевірки навчальних закладів стали частіші, а увага до пожежної безпеки пильніша. Минулоріч закладам освіти виписали 135 протоколів за порушення.

«Є порушення, які вимагають значних коштів. А саме, оснащення системи протипожежного захисту – пожежна сигналізація, яка попереджає саму пожежу. Але є такі порушення, які залежать від керівників та відповідальних осіб. Це захаращення шляхів евакуації, підходи до пожежних кранів», - каже Галина Карпенко.

Ті, хто вже написали іспит, діляться враженнями і переконують, повторити довелося все, але це на краще.

Зараз іспити складають завідуючі та відповідальні техпрацівники з дитсадків. Школи вже мають результати.

Наталія Мисливець, заступниця начальника управління освіти: «Директор школы №32 написала на 3 балла. Директор 4-й школы написала на 2,5 балла. 9 завхозов школ не сдали экзамен. Часть из них пересдавали экзамен, один из которых не пересдал – завхоз школы №6».

Директорки підуть на перездачу. Завхозу ж запропонують пройти навчальний курс власним коштом і спробувати скласти іспит знову, до того його відсторонять від роботи.

Сюжет телеканалу "Дитинець"



Автор: Чернігівщина: події і коментарі
Гість Олена 2018-02-21 12:41:06

Ганьба управлінню освіти за те, що вони на загал принижують честь та гідність керівників шкіл.