П'ятниця, 19 квітня 2024, 02:23
Повна версія сайту
;

Депутати Варвинської ОТГ скасували обов`язковість використання Prozorro

10:22 20.02.2018    Коментарі  
 

На останній сесії депутати Варвинської селищної ради фактично скасували обов`язковість використання системи електронних закупівель Прозорро.

Про це йдеться у рішенні селищної ради.

В обгрунтуванні вказується, що за підсумками 2017 року в силу різних причин не відбулись майже 40% оголошених селищною радою закупівель (всього допорогових закупівель проведено 105).

Тож використання Прозорро є, на думку авторів проекту рішення, неефективним. Адже у сільскій місцевості немая конкуренції між постачальниками товарів та послуг, а ті, що є, не бажають працювати з бюджетом. Також через Прозорро частто неможливо оперативно використати бюджетні кошти.

Тож рішенням селищної ради замовників зобов`язано здійснювати закупілі товарів на суму до 200 тисяч гривен і робіт на суму до 1,5 мільона гривень із дотриманням принципів публічних закупівель та Закону України “Про публічні закупівлі”. А використання електронної системи закупівель залишається на розсуд розпорядника бюджетних коштів. 

Єдина додаткова вимога – оприлюднювати договори, сума яких перевищує 50 тисяч гривень.

Цікаво, що у тому ж районі успішно використовує Прозорро Варвинська РДА та її структурні підрозділи. У 2017 році вони провели закупівлю товарів та послуг на суму 21,1 мільйона гривень, зекономивши 2,2 мільйона бюджетних коштів. 

http://otg.cn.ua


Автор: Чернігівщина: події і коментарі
Коментарів ще немає