Четвер, 18 квітня 2024, 03:46
Повна версія сайту
;

Як оформити біометричний паспорт у чернігівському ЦНАПі

11:47 21.02.2018    Коментарі 1  
 

З сьогоднішнього дня Центр надання адміністративних послуг м. Чернігова (м.Чернігів, вул. Рокоссовького 20-А) починає приймати документи на оформлення біометричних паспортів – як громадянина України, так і закордонних.

Перелік послуг наступний:

· Вклеювання до паспорта громадянина України фотокартки при досягненні громадянином 25- і 45-річного віку

· Оформлення і видача паспорта громадянина України для виізду за кордон з безконтактним електронним носієм

· Оформлення і видача паспорта громадянина України для виізду за кордон з безконтактним електронним носієм у зв'язку з обміном

· Оформлення і видача паспорта громадянина України з безконтактним електронним носієм вперше після досягнення 14-річного віку

· Оформлення і видача паспорта громадянина України з безконтактним електронним носієм у разі обміну паспорта громадянина України зразка 1994 року (у формі книжечки)

· Оформлення і видача паспорта громадянина України з безконтактним електронним носієм у разі обміну паспорта громадянина України (у формі картки)

Реєстрація в чергу для подачі документів відбувається виключно ОНЛАЙН, «живої» черги не буде. Як повідомив директор ЦНАП Микола Овсяник, це пов’язано з обмеженими можливостями – дані треба вносити тільки з робочої станції, яка має відповідний дозвіл міграційної служби і включена в спеціальну систему, і в Центрі поки що працює тільки одна така станція. Більше того, години її роботи чітко визначені й «понаднормово» туди ніякі дані не внесеш. Разом з тим, запис відбувається на визначений час, тож людині після того не доведеться вистоювати в чергах.

На обслуговування одного відвідувача дається 30 хвилин, тож на прийом документів по понеділках, середах і п’ятницях (коли станція працює до 15.30) реєструватимуть по 14 осіб, а по вівторках і четвергах (до 17.00) – по 17 осіб.

Щоб зареєструватися, потрібно зайти в мережі інтернет на офіційний сайт ЦНАПу Чернігова, в правом верхньому куті натиснути «Реєстрація», у діалоговому вікні вибрати тип особи (фізична, юридична, нерезидент), потім заповнити форму (зазначити e-mail, пароль, повне ім’я, вибрати регіон, поштову адресу, телефон, поставити відмітку на надання згоди на обробку персональних даних, а потім натиснути кнопку «далі»). Дані потрібно вказувати тільки актуальні. Потім на вашу раніше зазначену електронну поштову скриньку прийде лист з підтвердженням реєстрації. Для завершення потрібно перейти за посиланням, яке міститься в листі.

Коли ви вже зареєструвалися, то для запису на прийом для оформлення біометричних документів потрібно на головній сторінці ЦНАПу натиснути на кнопку «Запис на прийом» та вибрати розділ «біометричні документи».

Покрокова відеоінструкція з реєстрації в особистому кабінеті та отримання талону попередньої реєстрації в чергу:

Попередній запис на оформлення біометричних документів буде здійснюватися тільки на наступні два тижні (14 календарних днів). Кожного наступного дня буде з’являтися один новий відкритий день. Наприклад з 21 лютого по7 березня (новий день на який відкривається запис)з 22 лютого по 9 березня (новий день на який відкривається запис)з 23 лютого по 10 березня (новий день на який відкривається запис). І так кожного наступного дня. Це загальноприйнята система – так само тільки за 2 тижні можна зареєструватися в Державній міграційній службі.

З метою уникнення непорозумінь, а також торгівлі талонами попередньої реєстрації вжиті додаткові заходи. На одну добу з одного облікового запису та комп’ютеру реєстрація в черзі можлива тільки один раз. Також, аби уникнути цих маніпуляцій при попередньому записі, вказується ПІБ, номер та серія паспорту, які потім при прийомі фахівцями ЦНАПу обов’язково будуть звірені з оригіналом документів. Якщо хтось прийде замість громадянина, вказаного в черзі - послуги йому надаватися не будуть.

Готові паспорти видаватимуться з 17.00 до 20.00 по вівторках і четвергах, а також у суботу з 9.00 до 16.00.

Про готовність свого паспорта можна дізнатися он-лайн на сайті міграційної служби. Також чернігівський ЦНАП при готовності паспорту буде відправляти громадянину запрошення на е-mail.

Реєстрація на подачу документів розпочалася вчора. За перший день зареєструвалося більше 80 чоловік. 


Автор: Прес-служба Чернігівської міської ради
Гість Владимир 2018-02-21 14:48:48

новость хорошая, но как всегда преждевременная. Все работает до момента: "на кнопку «Запис на прийом» та вибрати розділ «біометричні документи»." Меню "біометричні документи" не добавили, его на сайте просто нет-(