П'ятниця, 26 квітня 2024, 03:06
Повна версія сайту
;

Делегація поліції Естонської Республіки продовжує знайомитися з реаліями служби українських колег

08:09 22.02.2018    Коментарі  
 

21 лютого делегація Лиунаської префектури Департаменту поліції і прикордонної охорони Естонської Республіки в рамках спільного проекту «Розвиток патрульної служби і командно-контрольного центру ГУНП в Чернігівській області» відвідала управління патрульної поліції та тренінговий центр.

Другий день перебування в Чернігові делегації естонських поліцейських розпочався із знайомства з патрульною поліцією Чернігова.

Начальник Управління патрульної поліції Чернігова Олександр Леонов ознайомив гостей з основними задачами, які виконують патрульні та про позитивні зміни у колективі від початку роботи в обласному центрі.

Під час ознайомчої екскурсії Управлінням колегам показали кілька відділів та розповіли про специфіку служби. Спілкування українців та естонців відбувалося у форматі «а як у вас?». Так, гості відзначили, що естонська поліція ще не має практики використання патрульними вже такого звичного для нас елементу екіпіровки, як бодікамери.

Естонці також цікавилися як себе зарекомендували гібридні автомобілі патрульних, які можуть використовувати як двигун внутрішнього згоряння, так і акумуляторну батарею. В Естонії патрульні автомобілі переважно дизельні.

«Родзинкою» екскурсії стала демонстрація вправності спецпідрозділу тактико-оперативного реагування патрульної поліції «ТОР».

Спецпідрозділ займається допомогою екіпажам патрульної поліції у вирішенні складних викликів під час виникнення надзвичайних ситуацій. Окрім складних викликів, спецпідрозділ забезпечує публічну безпеку та порядок під час проведення масових заходів.

Після цього настала черга знайомства з тренінговий центром ГУНП, де гостям буквально «з коліс» показали знешкодження бійцями «КОРД» умовного озброєного злочинця. Показовий виступ відбувся на території поліцейського кілер-хаузу. Там же бійці зупиняли умовних порушників на автомобілі.

Під час знайомства із зразками вітчизняної зброї гості відвідали тир, де протестували її на вогневому рубежі. Естонські поліцейські відзначили добру кучність стрільби пістолета «Форт», приємний м’який спуск та ергономіку. Натомість колеги відзначили, що вдома використовують європейський пістолет Glock, який не має такої звичної деталі, як запобіжник. 

Як уже повідомлялося, незабаром група чернігівських поліцейських поїде до Естонії, аби на власні очі побачити як працює поліції у Євросоюзі та перейняти корисний досвід колег. Естонські поліцейські спілкувалися з кандидатами на участь у цій поїздці.

Молоді поліцейські окреслили коло питань, які їх цікавлять, а також висловили побажання у яких конкретно службах бажають побувати «зсередини».

Делегація поліції Естонської Республіки оцінює здобутий у Чернігові досвід як позитивний та сподіваються невдовзі приймати у себе гостей з України.


Автор: Сектор комунікації поліції Чернігівської області
Коментарів ще немає