П'ятниця, 29 березня 2024, 06:53
Повна версія сайту
;

Білогура розказав чи продовжать ділити класи на групи

14:54 22.02.2018    Коментарі 1  
 

Останнім часом в інформаційному просторі з’явилося багато чуток, пов’язаних з нібито можливим погіршенням умов праці вчителів, скороченням вчителів, відміною поділів на класи й тому подібним. Крім того, днями була зареєстрована петиція у якій йдеться про заборону поділу класів на групи.

Ситуацію коментує начальник Управління освіти Чернігівської міської ради Василь Білогура:

- Останнім часом певні політичні сили намагаються зманіпулювати питаннями вчителів щоби отримати, мабуть, політичні бали. Я, як керівник управління освіти міста, хочу повідомити всім – і педагогам, і решті чернігівців, - що ніякого скорочення не заплановано і його не буде. Жодних вказівок щодо скорочення педагогічних працівників управління освіти не видавало. Поділ класів на групи на сьогоднішній день в умовах попередньої тарифікації на 2018-2019 навчальний рік (яка буде встановлена з 1 вересня 2018 року) фактично передбачений у відповідності до наказу Міністерства освіти і науки України №128, який діє вже кілька років і зміни до якого не вносилися. Рішення про поділ класів приймає керівник навчального закладу (директор) спільно з педагогічною радою.

На жаль, питання освіти завжди було і залишається досить вигідним для того, щоб його розхитувати на політичній арені. І останнім часом це навіть посилилося з боку деяких політичних партій. Вважаю, що штучне поширення таких неправдивих чуток – неповага до вчителів, - зазначив керівник управління освіти.


Автор: Прес-служба Чернігівської міської ради
Гість Ольга 2018-04-28 21:58:31

Білогура так боїться втратити свою посаду, що кривить душею. Ні один директор не візьме на себе відповідальність поділити класи на групи! Тепер на уроці інформатики за 12-тьма комп'ютерами буде товктися цілий клас. Це - жах! Та МОН на це наплювати.