Середа, 24 квітня 2024, 03:02
Повна версія сайту
;

У Чернігові пройдуть заходи на підтримку кримських в’язнів Кремля

15:32 22.02.2018    Коментарі  
 

Освітній дім прав людини та громадська організація “МАРТ” запрошують жителів Чернігова та Количівки доєднатися до акції солідарності із кримськими бранцями, яка проходитиме у Домі 26 лютого з 19:00 до 21:00.

У дружньому колі переглянемо документальний фільм «Крим. Спротив», що висвітлює хроніку окупації українського півострова Російською Федерацією. Запрошена особа - координаторка молодіжних проектів громадської організації “ЦГП Альменда”Марія Суляліна. Також у скайпі з нами буде Дар'я Свиридова, юристка Української Гельсінської спілки з прав людини. Поговоримо про моніторинг захоплення Верховної Ради Автономної Республіки Крим. Послухаємо життєві історії кримських переселенців, про проблеми, з якими вони стикаються у повсякденному житті. Зробимо фото-флешмоб на підтримку бранців. Підпишемо листівки, які отримають в’язні. І обов’язково поговоримо про права людини за запашною кавою.

Адреса: сел. Количівка, пров. Луговий 1-Г. Для бажаючих відвідати захід з Чернігова та назад буде організовано безкоштовний трансфер. Виїзд автобусу з Черніова о 18:15, зворотнього - близько 21:00. Попередня телефонна реєстрація обов’язкова! Зареєструватись та дізнатись про місце відправлення трансферу можна за номером: 063-64-37-811.

ДОВІДКА: 26 лютого - День спротиву окупації Криму. Чотири роки тому на головній площі Сімферополя відбувся багатотисячний мирний мітинг на підтримку територіальної цілісності України. Майоріли українські і кримськотатарські прапори, лунали патріотичні гасла. Мало хто здогадувався, що вже за кілька днів “невідомі зелені чоловічки” встановлять контроль над півостровом. І більше  2 з половиною мільйонів людей залишаться наодинці із російською репресивною машиною.

На сьогодні щонайменше 64 людини ув’язнені за сфабрикованими кримінальними справами. Серед них режисер Олег Сенцов, правозахисник Емір-Усеїн Куку, журналіст Роман Сущенко, кримський фермер Володимир Балух, 19-річний студент Павло Гриб,  кримськотатарський активіст Руслан Зейтуллаєв, капітан 2 рангу запасу Володимир Дудка та багато інших. Сумарний строк перебування невинних людей за ґратами вже сягнув до 190 років.

Захід проходитиме в рамках глобальної акції “26 хвилин солідарності” на підтримку Олега Сенцова та інших в’язнів Кремля, що проводиться Центром громадянських свобод  партнерстві із ПЕН-клубом Америки. Організатори заходу в Чернігові: Освітній дім прав людини та громадська організація “МАРТ”.


Автор: Чернігівщина: події і коментарі
Коментарів ще немає