П'ятниця, 19 квітня 2024, 06:12
Повна версія сайту
;

Швидка медична допомога для дерев: у Чернігові на Валу активісти лікували дерева, які хочуть знести

08:23 26.02.2018    Коментарі  
 

Замазати деревам рани. Екологи та небайдужі чернігівці зібрались у нижній частині Валу аби полікувати дерева, які пошкодили співробітники Зеленбуду. Комунальники помітили дерева із зарубками на стовбурах, які свідчать про їхню аварійність. Зрізати планують майже 90 об’єктів. Активісти вважають, деякі з них — абсолютно здорові, а пошкодили їх умисно. Тепер, щоб понівечені дерева навесні не вразив грибок, насічки обробили садовим варом.

Швидка медична допомога для дерев. Чернігівські екоактивісти зібралися у нижній частині Валу аби полікувати понівечені комунальниками дерева.

Такі зарубки з’явилися на деревах більше тижня тому. Тріщини замазують спеціальним антисептиком, який допоможе деревам швидше відновитися.

Вчора під час прес-туру начальник комунального підприємства «Зеленбуд» пояснив, у парку ім. Коцюбинського планують санітарну чистку. Керувалися – виключно законодавством. Всі стовбури, каже, або аварійні, або старі. Загалом вирубають 87 дерев.

Після вчорашньої зустрічі керівництво міста пішло на компроміс із екологами.

Cергій Безбородько, голова ГО «Еко Місто»

« І ось вчора я був на цій зустрічі мер. Я йому проговорив те, що ми занепокоєні тим, що буде знесено дуже багато дерев. Наприклад, навіть оце, поруч з яким ми стоїмо. На нашу думку воно ландшафтоутворююче, тому що без нього тут буде величезна пласка ділянка.

Мер, коли це почув, він викликав начальника Зелебуду. І ми вирішили разом докласти сіх зусиль аби ці дерева зберегти.

Ці дерева можна лікувати, за ними можна ще спостерігати, ті пошкодження, які на них зараз, вони ще не критичні, вони ще можуть простояти 10 років і 20 років».

Зважаючи на погодні умови, кажуть екоактивісти, єдине, що чим вони можуть зарадити деревам у лютому, це пролікувати зрізи.

Надалі хочуть ініціювати надання статусу біологічної пам’ятки багатовіковим об’єктам. На Валу таких нарахували 11. Окремим екземплярам — більше двохсот років.

Відео Сівер-центр



Автор: Чернігівщина: події і коментарі
Коментарів ще немає