Четвер, 25 квітня 2024, 11:44
Повна версія сайту
;

В Ялівщині планують вирубати більше 900 дерев?

09:02 26.02.2018    Коментарі  
 

Більше ніж 900 сосен на території регіонально-ландшафтного парку «Ялівщина» уражені верхівковим короїдом. У майбутньому планується їх видалення.

Про це йдеться у відповіді Державної екологічної інспекції Чернігівської області на запит активіста Сергія Гривка.

У листі зазначається, що дерева почали висихати ще з 2017 року. Керівництво РЛП «Ялівщина» знає про цю проблему і звернулося до Управління ЖКГ Чернігівської міськради та КП «Зеленбуд» із проханням видалити нездорові дерева.

«Наразі питання вирішується на міському та обласному рівнях»,- йдеться у листі.

Як раніше повідомляв ПіК, на сесію Чернігівської міської ради неодноразово виносили питання про зміну цільового призначення трьох земельних ділянок в урочищі Ялівщина. Але, депутати знімали з розгляду ці питання.

На останній сесії ради міський голова Владислав Атрошенко заявив, що необхідно більш детально вивчити питання Ялівщини, адже це «золоті яйця» і треба займатися питання інвестицій у РЛП.

Саме тому, на останньому засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради було проголосоване питання про доопрацювання Детального плану Ялівщини, який розроблявся ще у 2007 році.

Вказаним проектом на базі частини лісопарку «Ялівщина» та водоймищ на р. Стрижень передбачалося створення міського парку загальною площею 150 га., з яких озеленені території загального користування – 116,7 га.


Автор: Чернігівщина: події і коментарі
Коментарів ще немає