П'ятниця, 29 березня 2024, 09:40
Повна версія сайту
;

На Чернігівщині Президентський полк вдосконалює свою майстерність

13:13 26.02.2018    Коментарі  
 

На одному з військових полігонів Чернігівщини у військовослужбовців окремого полку Президента України тривають заняття з бойової підготовки. В ході польового виходу бійці елітної військової частини на практиці відпрацьовують теоретичні знання із загальновійськових дисциплін.

Кожен день військовослужбовців насичений бойовою практичною роботою, зокрема відпрацюванням нормативів з вогневої, тактичної і розвідувальної підготовки, тактичної медицини, а також предметів бойового забезпечення – інженерної та технічної підготовки, водіння бойових машин, захисту від зброї масового ураження тощо.

– Зараз ми відпрацьовуємо комплекс заходів з бойового злагодження відділень, – розповідає командир батальйону підполковник Дмитро Лебідь. – До нього входять заняття практично з усіх військових дисциплін. Всі теоретичні заняття були відпрацьовані в пункті постійної дислокації, а на полігоні ми весь час віддаємо практичній роботі. Сьогодні особовий склад виконав вправи стрільб зі стрілецької зброї, озброєння бойових машин, ручних протитанкових гранатометів і метання ручної осколкової гранати. Заняття проводяться командирами, які мають досвід ведення бойових дій в зоні АТО. Велика увага приділяється веденню ефективного вогню, розвідці місцевості, цілей, виконання нормативу з надання першої невідкладної медичної допомоги та евакуації пораненого з поля бою до медичного пункту, облаштуванню наметового містечка з врахуванням елементів маскування, налагодження системи оборони та охорони.

Поряд з бойовою підготовкою в полку дбають про здоров’я і комфорт проживання солдатів навіть в суворих польових зимових умовах. Намети для відпочинку в містечку новітнього покоління, які краще зберігають тепло, обладнані добротними пічками, всі солдати забезпечені теплими зимовими «спальниками», досконало обладнані кухня, їдальня, є навіть душова кімната з гарячою водою і спортивне містечко.

– На разі наш полк проводить повністю автономний польовий вихід, – акцентує заступник командира полку підполковник Андрій Хомутовський. – Власними силами ми розгорнули наметове містечко, польові кухню і парк, створили умови проживання, які дозволяють ефективно проводити заняття з бойової підготовки. В наметах тепло і сухо. Військовослужбовці повністю забезпечені всім необхідним, починаючи зі спального мішка, каски, бронежилета і закінчуючи повноцінним гарячим харчуванням.

У всьому цьому мали змогу переконатися волонтери Фонду сприяння реформам в Україні, які особисто вирішили відвідати військових, піднести їхній бойовий настрій не тільки морально, а й подарунками. З собою вони привезли електрочайники, печиво, цукерки, чай, каву, напої, настільні ігри, туалетне приладдя тощо. Під час спілкування з військовими волонтери дізналися про їхні потреби і пообіцяли негайно допомогти. 

– Співпраця з президентським полком у нас розпочалася торік, – ділиться президент Фонду сприяння реформам в Україні Алік Тараф. – Тоді ми допомогли військовим обладнати і відкрити першу кімнату традицій для дозвілля і відпочинку солдатів. Сподіваюся що вона стане початком нових традицій в нашій армії. Нам сподобалося це започаткування і нещодавно ми підписали з частиною меморандум про постійну співпрацю, тобто офіційно підтвердили свою готовність всіляко допомагати полку. Ми подивилися як солдати тут живуть, дізналися що їм потрібно, і запевняю що всі шість пунктів, які ми записали – виконаємо. Ми підтримуємо армію яка нас захищає. Допоможемо у всьому. Найближчим часом привеземо генератори, а також інші необхідні речі.

Польовий вихід в полку триває, молоді солдати-строковики, яких в частині служить багато, зараз складають досить серйозний іспит. І є впевненість, що створення для них комфортних побутових умов на полігоні звичайно ж значно поліпшить ефективність їхнього бойового навчання, а волонтерський візит додасть наснаги і прискорить адаптування до армійського життя.


Автор: Підполковник Олександр Парій
Коментарів ще немає