Вівторок, 23 квітня 2024, 20:05
Повна версія сайту
;

Сесія міськради: туризм, сфера ЖКГ та Ялівщина

13:50 28.02.2018    Коментарі 1  
 

На сьогодні, 28 лютого, було заплановане проведення чергової сесії Чернігівської міської ради. На розгляд депутатів виносилося близько 30 питань порядку денного.

Серед них питання щодо фінансування екологічної програми міста. А саме – розчищення ставка у міському парку культури і відпочинку за 1,8 мільйонів гривень.

Також, депутатам пропонується погодити збільшення фінансування на сферу ЖКГ та прийняття положення, яким пропонується призначати керівників ПТУ на конкурсній основі.

Крім того, розглядатиметься питання щодо доопрацювання проекту «Детальний план території. Функціонально-планувальна організації територія лісопарку «Ялівщина».

Традиційно розглядатимуться і скандальні земельні питання. Так, на сесію виноситься питання про надання приватному акціонерному товариству "АТП 2550" дозволу на розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки (кадастровий номер 7410100000:02:034:0276), площею 0,1687 га, по вулиці Менделєєва, 5, зі зміною її цільового призначення з "для розміщення та експлуатації основних, підсобних і допоміжних будівель та споруд підприємств переробної, машинобудівної та іншої промисловості" на "для будівництва і обслуговування багатоквартирного житлового будинку" за рахунок орендованої земельної ділянки.

ПіК вів текстову онлайн-трансляцію. 

14:15 Сесія офіційно завершила свою роботу.

13:45 Депутати перейшли до розгляду додаткового питання про перегляд освітньої субвенції. Атрошенко каже, що на сьогодні освітньої субвенції не вистачає, аби вчителі отримували всі надбавки.

За минулий рік з міського бюджету дофінансовували 42 мільйона гривень на зарплатню. 

«За» проголосувало 37 депутатів.

13:05 Депутати розглядають земельні питання.

12:50 Після невеликої перерви сесія продовжує свою роботу. Всі бюджетні питання були проголосовані. 

12:25 У роботі сесії оголосили невелику перерву.

12:10 Депутати погодили низку питань порядку денного. Серед них – призначення керівників ПТУ на конкурсній основі.

Зараз розглядається низка бюджетних питань.

11:25 Питання Про внесення доповнень до Програми розроблення (оновлення) містобудівної документації м. Чернігова на 2017 - 2020 роки прийняли без обговорень. Як відомо, це питання стосується Ялівщини.

Атрошенко сказав, що будь-яке рішення обговорюватимуть з громадськістю, але спочатку владці хочуть подивитися, як експерти бачать Ялівщину у міському середовищі.

«Ми хочемо віддати це питання фахівцям, аби вони сказали свою бачення що там має бути і як це буде у міському середовищі. Це не суперечить ніякому РЛП»,- каже Атрошенко.

Ялівщина – землі запасу міста.

11:20 Питання Про внесення змін та доповнень до Програми підтримки учасників антитерористичної операції та членів їх сімей - мешканців м. Чернігова на   2016 - 2020 роки та Про затвердження Програми шефської допомоги військовим частинам Збройних Сил України, Національної гвардії України та Державної спеціальної служби транспорту Міністерства інфраструктури України, які розташовані на території м. Чернігова, на 2018 - 2019 роки прийняли.

11:05 Питання Про затвердження комплексної Програми розвитку культури та промоції культурного потенціалу міста Чернігова на 2018-2019 роки підтримали за основу. Рішення прийняте, "за" - 35 депутатів.

11:00 Депутати розглядають питання Про затвердження змін до Програми розвитку туризму та промоції міста Чернігова на 2017 - 2018 роки. Депутат Павло Вовк заявив, що фінансування на інформаційний центр – завелике.

Вислухавши аргументацію присутніх проект був підтриманий вцілому.

10:50 Розглядається питання Про присвоєння імені та зміну назви комунального підприємства “Міський Палац культури” Чернігівської міської ради.

Перейменування КП підтримало 30 депутатів, рішення прийняте.

10:50 Без обговрень прийняте питання Про затвердження Звіту про витрачання коштів цільового фонду розвитку інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури міста Чернігова за 2017 рік.

10:30 Без обговорень депутати підтримали питання Про внесення змін до Програми поліпшення екологічного стану міста Чернігова на 2018-2020 роки.

Розгялається питання Про внесення змін та доповнень до Комплексної цільової Програми розвитку житлово-комунального господарства міста Чернігова на 2017-2020 роки.

Серед депутатів розгорілася жвава дискусія стосовно вигляду показчиків вулиць. Як відомо, пропонувалося англійською мовою писати vulytsia замість street. Однак депутати в один голоси підтримали написання на англійській street. Правка була підтримана.

Рішення прийняте вцілому.

10:15 Депутати перейшли до розгляду питання Про внесення змін до Програми сприяння збереженню і покращенню технічного стану житлового фонду міста та його безпечній експлуатації на 2017-2019 роки.

«За» проголосувало 36 депутатів. Рішення прийняте.

9:35 На сесію прийшли люди, які збираються вихідними у парку навпроти міськради та обговорюють проблеми з тарифами на опалення. Атрошенко запросив представників тепло генеруючих компаній міста, аби ті пояснили містянам, що міська влада не має впливу на тарифоутворення.

Виступаючі сказали, що їх пропозиції разом із Атрошенком і депутатським корпусом їхати в НКРЕКП.

Максим Конашевич запропонував створити робочу групу і там обговорювати всі ці питання, а не на сесії. 

Атрошенко зазначив, що готовий провести зустріч з містянами у найближчий час у міському палаці культури. За попередньою інформацією зустріч відбудеться у цю суботу, 3 березня, о 17:00.

Так як у міському палаці культури – концерт, засідання перенесли у приміщення Новозаводської ради на 16:00.

9:25 Перед присутніми виступають батьки учнів школи №10. Батьки попросили Атрошенко посприяти у пришвидшенні ремонту прибудови, щоб діти повернулися до своєї школи 1 вересня.

Батьки зазначили, що ходитимуть на кожну сесію ради, аби це питання не «зійшло на ні».

9:20 Питання щодо внесення змін до програми підтримки малого та середнього підприємництва було включене до порядку денного. Питання про звернення до прем’єр міністра щодо перегляду освітньої субвенції на 2018 рік також було включене до порядку денного. Крім того, було включене питання про звернення щодо відміни постанови про RAB тарифи.

Депутати затвердили порядок денний з усіма змінами.

9:15 У керівному складі фракції «Самопоміч» зміни, головою Фракції обрано Віктора Іванченка.

9:10 На сесії присутні 36 депутатів разом із міським головою. Сесія офіційно розпочинається. 

9:10 Перед початком сесії Владислав Атрошенко розказав, що вчора по вулиці Успенській сталася пожежа. 13 чоловік залишилися без даху над головою. Атрошенко закликав містян по можливості надати потерпілим матеріальну допомогу, теплі речі, ковдри та особисті речі.


Автор: Чернігівщина: події і коментарі
Гість Сергій 2018-02-28 10:06:25

Відеотрансляції немає