Субота, 20 квітня 2024, 01:48
Повна версія сайту
;

Допомога чернігівським сім’ям, які втратили воїна АТО, на встановлення пам’ятника буде не 5, а 20 тисяч грн

13:45 28.02.2018    Коментарі  
 

Щойно Чернігівська міська рада встановила виплату разової компенсації за виготовлення та встановлення надмогильного пам’ятника, збільшивши її відносно запропонованої в проекті рішення з 5 тис грн до 20 тис. грн. Йдеться про фінансову допомогу сім'ї загиблого або померлого учасника АТО, похованого на міському кладовищі "Яцево". Таке рішення прийняли депутати на засіданні 28-ї сесії міської ради.

Це рішення є зміною до Програми підтримки учасників антитерористичної операції та членів їх сімей – мешканців м. Чернігова на 2016–2020 роки. 

Збільшення суми виплати, ініційоване спільнотою родин загиблих учасників АТО. Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко звернувся до депутатів з проханням підтримати це питання. 

Суттєво, що даною Програмою передбачено фінансове  відшкодування й за раніше встановлені надмогильні пам’ятники (з початку дії програми - це 2016 рік).

Міська рада доручила Фінансовому управлінню міської ради передбачити фінансування видатків на виконання заходів Програми у міському бюджеті на відповідні роки.

Головним координатором реалізації Програми є відділ взаємодії з правоохоронними органами, мобілізаційної, оборонної та спеціальної роботи міської ради, який щороку до 15 квітня, 15 липня, 15 жовтня та до 15 січня інформуватиме депутатський корпус міської ради і розміщуватиме на офіційному сайті Чернігівської міської ради інформацію про виконання заходів Програми.

Довідково:

Прийнята в Чернігові міська програма підтримки передбачає більше 40 різних заходів для допомоги учасникам АТО і їх родинам. Зокрема, разову матеріальну допомогу учасникам АТО та матеріальні допомоги у випадках поранень, надання додаткових місцевих пільг в оплаті комунальних послуг родинам загиблих, сприяння в оздоровленні дітей учасників АТО та в їх реабілітації за кордоном у містах-партнерах Чернігова, надання психологічної підтримки після повернення з зони АТО в міському ЦСССДМ тощо.


Автор: Прес-служба Чернігівської міської ради
Коментарів ще немає