Четвер, 28 березня 2024, 19:59
Повна версія сайту
;

Вибори у Михайло-Коцюбинській ОТГ: із депутата у старости

09:57 01.03.2018    Коментарі  
 

У неділю, 25 лютого, у Михайло-Коцюбинській об’єднаній громаді обирали старосту та депутата. Зазвичай, у громадах люди не хочуть зв’язуватись із партіями і воліють балотуватись як самовисуванці.

Для прикладу, всі троє кандидатів на посаду депутата Михайло-Коцюбинської ОТГ по Андріївці (це 12 округ) безпартійні та самовисуванці. Так само як і двоє кандидатів у старости.

Про особливості виборів в ОТГ питаємо Марину Галько, переможця виборів старости. За неї проголосували 285 односельців. Це 89% від тих, хто прийшов на дільницю.

- Односельці мене знали і до виборів. Адже працювала секретарем сільської ради. Далі депутатом ОТГ. Останнє місце роботи - адміністратор виконавчого комітету Михайло-Коцюбинської ОТГ. Тому потреби у прямій у агітації особливо не мала. Люди мене знають. Тут справа в іншому - це були перші вибори старости. Тому доводилось пояснювати людям що це за вибори, які повноваження старости тощо.

- Чи були у вас опоненти? Як вони агітували? Ваш опонент Артем Бешота, для прикладу?

- Кандидатів на посаду старости балотувався двоє. Мій опонент виготовив листівку, яку рознесли по хатах. Тож люди у селі почали мене питати – подумали, що я не йду у старости. Тож, вирішила підготувати агітаційну листівку і собі.

- Дзвонив опонент після виборів привітати з перемогою?

- Ні.

- Чим особливі вибори місцевих депутатів і старост у селі?

- Практично відсутня політика. Всі йдуть самовисуванцями.

- Що обіцяли виборцям?

- Буду працювати для громади. Обіцяла проекти для села – дороги, освітлення та інше.

- Як самі оцінюєте реформу децентралізації? Не забувають у «центральній садибі» ОТГ - Михайло-Коцюбинському – про навколишні села?

- Стало набагато більше можливостей для місцевих проектів. Наприклад, кілька років від району не могли добитись ремонту аварійної стіни у місцевій школі. А минулого року за кошти інфраструктурної субвенції для нашої ОТГ відремонтували цю стіну і також ганок.

* * *

А от депутатом по Андріївському округу став Дмитро Шкурат, керівник фермерського господарства «Агроінвест». Він отримав 125 голосів (78% від тих, хто проголосував).

Явка на місцевих виборах зазвичай теж не висока – на рівні 55-58%.

http://cntime.cn.ua


Автор: Час Чернігівський
Коментарів ще немає