Четвер, 28 березня 2024, 16:34
Повна версія сайту
;

Атрошенко зустрівся із чернігівцям, аби поговорити про тарифи

08:06 05.03.2018    Коментарі  
 

Як і обіцяв, 3 березня Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко зустрівся з громадськістю міста. Тема обговорення була визначена під час пленарного засідання 28-ї сесії Чернігівської міської ради 7 скликання, коли ініціативна група чернігівців публічно звернулася до міського голови та депутатів міської ради, висловлюючи обурення високим рівнем тарифів на опалення. Відповідаючи на їхні питання, міський голова запропонував провести зустріч з мешканцями, яких турбують питання щодо тарифів на тепло, у суботу о 16 годині в приміщенні Новозаводської районної ради Чернігові. 

Прийти на цю зустріч та задати питання міському голові, його заступникам, представникам генеруючих компаній, керівникам структурних підрозділів та комунальних підприємств міської ради могли всі бажаючі.

На початку зустрічі Владислав Атрошенко зазначив, що до нього з питаннями щодо проблем у сфері надання житлово-комунальних послуг звертається багато людей. На жаль, 80% цих проблем мають вирішуватися не на рівні міста. Але решта - те, що можливо вирішити тут, спільними зусиллями влади і громадян - має бути почута і все можливе зроблено. Перше, що для цього необхідно - почути один одного. Міський голова готовий проводити більше зустрічей з мешканцями, зокрема, в ЖЕКах та у дворах житлових будинків для того, щоб проблеми вирішувалися та регулювалися на місці.

- Зараз ми зустрілися тому що виникло багато питань у мешканців міста по опалювальному сезону. Це, зокрема, великі суми у платіжках за тепло, які люди неспроможні оплатити. Ще однією проблемою у мешканців є те, що в одному і тому ж будинку, у різних підїздах - різні нарахування при однаковій площі квартир. Таку ситуацію я бачив, наприклад, на вул. Жабинського. Такі ситуації має вивчати спеціальна комісія, створена з представників мешканців і обслуговуючої компанії, - сказав міський голова. - Окрім того, є специфіка окремих будинків, де ситуацію теж не можна залишати як є. Наприклад, у будинку № 13 по тій же вул. Жабинського на першому поверсі знаходиться приміщення площею 600 кв м. Воно не утеплене ззовні та не опалюється в середині, теплопостачання відрізане. А температура у ньому на рівні +12 градусів при мінусовій температурі повітря на вулиці. Та давайте запитаємо себе, хто ж платить за це тепло? Звідки воно надходить? Очевидно, що це лягає на плечі мешканців розташованих у цьому будинку квартир. І очевидно, що в цьому треба розбиратися й такі схеми припиняти.

Під час зустрічі мешканці міста також піднімали питання щодо встановлення лічильників гарячої та холодної води, термінів повірки цих лічильників, гарячого водопостачання по закінченню опалювального сезону. Також було запропоновано створити робочу групу, яка б вирішувала та контролювала питання встановлення тарифів на послуги житлово-комунального господарства (Міський голова відповів, що він особисто підтримує об'єктивне з'ясування громадою будь-яких питань і діяльності створених для цього робочих груп не иперешкоджатиме, а буде сприяти). 

Також Владислав Атрошенко по окремим питанням дав доручення відповідним службам вивчити ситуацію та доповісти протягом тижня.



Автор: Прес-служба Чернігівської міської ради
Коментарів ще немає