Четвер, 28 березня 2024, 10:35
Повна версія сайту
;

Чернігівщина модернізує сферу ЖКГ

15:15 05.03.2018    Коментарі  
 

426,5 мільйона гривень — саме стільки область минулоріч витратила на переоснащення житлово-комунального господарства.

Активна робота велася як з об’єктами бюджетної, так і житлової інфраструктури.

Житловий фонд. Зокрема на капітальні, поточні ремонти багатоповерхівок  та функціонування ліфтового господарства з місцевих бюджетів та обігових коштів підприємств витрачено 43,2 мільйона гривень. Наразі понад 73% житлових будинків оснащені засобами обліку теплової енергії.

На благоустрій міст, селищ і сіл із місцевих бюджетів виділено 294,3 мільйона гривень.

Реалізовуються ініціативи Уряду України щодо стимулювання населення до впровадження енергоефективних заходів. За 2014-2017 роки «теплі кредити» отримали понад 11 тисяч фізичних осіб, 12 ОСББ та ЖБК на загальну суму більше 163 мільйонів гривень.

Крім того, з обласного бюджету спрямовано більше мільйона гривень на компенсацію частини відсоткової ставки позичальникам у зазначеній програмі.

Бюджетна сфера. За два останні роки на 76 об’єктах бюджетної сфери проведено роботи з реконструкції котелень, більшість з яких переведено на альтернативні види палива. Це дало змогу збільшити частку сумарної потужності котелень на альтернативних видах палива в регіоні до 11,1%. Очікуваний обсяг економії – понад 2,5 мільйона м3 природного газу

Спільна справа. Минулоріч  обсяги електроенергії, що виробляється приватним сектором та генеруючими підприємствами з альтернативних видів палива, зросли майже у 6 разів. Впродовж 2017 року введено в експлуатацію 1,5 МВт нових потужностей. Зокрема, у ТОВ «Кліар Енерджи-Чернігів» запрацювало виробництво електроенергії з системою збору біогазу полігону твердих побутових відходів (Чернігівській полігон ТПВ, територія Новобілоуської сільської ради).


Автор: Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації
Коментарів ще немає