Четвер, 18 квітня 2024, 05:58
Повна версія сайту
;

Конфіскація побутової техніки і громадські роботи: у Новгороді-Сіверському державні виконавці прийшли до неплатників аліментів

09:52 06.03.2018    Коментарі  
 

Конфіскація побутової техніки та громадські роботи: у Новгород-Сіверському районі до неплатників аліментів завітали державні виконавці. Чоловіки мають борги у сплаті аліментів в десятки тисяч гривень.

Ця суперечка виникла між жителем Орлівки Миколою Руденком та представниками Новгород-Сіверської виконавчої служби. В результаті Микола виносить з будинку телевізор. Віддав техніку через борг перед власними дітьми. Не виплатив близько 30 тисяч гривень аліментів.

Микола Руденко — житель села Орлівка

«Вони всі змінили сім-картки. Старший син та менший подзвонили та сказали: «Батьку, не телефонуй. Мати сказала, щоб ми з тобою не спілкувались.» У мене їх координат немає. Я не знаю куди надсилати кошти».

Вдвічі більший борг ніж у Миколи у його односельця Валентина Радченка

Любов Шандурська жодного разу не отримувала матеріальної допомоги від колишнього чоловіка. Дитині вже 10 років. Їй запропонували написати заяву щодо стягнення аліментів.

Любов Шандурська

«Раніше я подавала на аліменти, потім заборгованість була. Він вам сплачує аліменти? Ні. Ніколи не сплачував. Він офіційно не працює. живе зараз в тернопільській області».

З початку лютого представники виконавчої служби відвідують неплатників аліментів. На двері кожного розклеюють пам’ятки щодо суми боргу та відповідальності за несплату.

Заступник начальника Новгород-Сіверського міськрайонного відділу Державної виконавчої служби Олена Ляшок

« У нас вже є певні результати. 28 лютого нами було стягнуто з боржника 15 тис. грн. Відносно цих боржників державними виконавцями складаються адмінпротоколи. Направляються до суду. Він своїм рішенням буде направляти їх на соціальні роботи на строк від 20 до 240 годин».

Голова Орлівської сільради Віталій Рябченко ще міркує, як саме відпрацьовуватимуть боржники-аліментники.

6 лютого цього року вступив в силу закон, що посилює відповідальність за несплату аліментів. Держвиконавці самостійно виносять постанови про обмеження боржників у виїзді за кордон, праві керування транспортом, користування зброєю. На сьогодні в Новгород-сіверському районі 165 чоловік мають борги по сплаті аліментів.

Відео Сівер-центр



Автор: Чернігівщина: події і коментарі
Коментарів ще немає