П'ятниця, 26 квітня 2024, 23:43
Повна версія сайту
;

У Чернігові колишній пожежник намагається відновитися на посаді через суд: чому його звільнили?

10:55 07.03.2018    Коментарі  
 

Профнепридатність чи помста за справедливість. У липні минулого року обласне управління Державної служби з надзвичайних ситуацій не подовжило службовий контракт Денису Бережному. Пожежний пов’язує своє звільнення із діяльністю його профспілкової організації, яка торік збирала акції протесту проти керівництва управління.

Представники управління кажуть, що рятувальник мав дві догани і його звільнили через службову непридатність. Своє право поновитися на службі Денис тепер виборює у суді.

Денис Бережний розповідає про свою роботу в структурі держслужби з надзвичайних ситуацій. За вісім років він брав участь у багатьох рятувальних операціях, зокрема, під час обвалу гуртожитку на Попудренка,16 та вибуху п’ятиповерхівки на вулиці 50 років ВЛКСМ у Чернігові. За це жодного разу не отримав подяки. А минулого літа був звільнений  за два дисциплінарних стягнення.

Денис стверджує: реальна причина звільнення — його активна позиція та боротьба за справедливість. У 2015 році він об’єднав рятувальників та створив первинну профспілкову організацію. Пожежні неодноразово протестували та заявляли про факти корупції керівництва служби.

Тепер рятувальник через суд намагається поновитися на службі. Каже, звільняли його із грубими порушеннями.

Надзвичайники працюють у службі за контрактом, що підписують на три роки. Щоб його подовжити спочатку проходять атестацію. За її результатами комісія рекомендує  пожежних до подальшої роботи. На засіданні мав бути присутній і Денис, але атестацію провели без нього.

Представник відповідача – управління  ДСНС в області – на судовому засідання запевнив, що із Денисом неодноразово намагались зв’язатися: відправляли листи та посильних із відповідними документами на ознайомлення. Однак жодного разу не застали позивача вдома. Тому і були вимушені звільняти рятувальника без його ж відома.

Перше засідання у справі пройшло в Чернігівському окружному адміністративному суді. Суддя заслухала обидві сторони та свідків і відклала розгляд провадження до 12 березня через відсутність усіх доказів.

Відео Сівер-центр


Автор: Чернігівщина: події і коментарі
Коментарів ще немає