Субота, 20 квітня 2024, 14:28
Повна версія сайту
;

У Чернігові вчергове намагаються демонтувати постамент, де раніше стояв пам’ятник Леніну

19:26 09.03.2018    Коментарі  
 

У Чернігові вчергове демонтують постамент з-під Леніна. Роботи почалися ще в грудні минулого року, але тумба не піддалась. Управління ЖКХ пояснило це високою міцністю бетону та знайшло столичного підрядника, який згодився зрізати споруду алмазним тросом за 1 мільйон 300 тисяч гривень. Ціна на демонтаж постаменту викликала багато нарікань серед містян. Чернігівець Вадим Йовенко заявив, що вартість робіт значно завищена і знайшли будівельну компанію, яка розпиляє пам’ятник майже всемеро дешевше. Сьогодні новий підрядник приступив до роботи.

Чавунного вождя скинули ще в лютому 2014. В грудні минулого року за розпорядженням міського голови Владислава Атрошенка намагалися демонтувати і бетонну тумбу з-під нього. Втім наявним у комунальників відбійним молоткам вона виявилась не «по зубах». Тому управління ЖКГ знайшло столичного підрядника, який згодився прибрати постамент за один мільйон триста тисяч гривень. Чернігівця Вадима Йовенка така ціна обурила.

Техніка нового підрядника на площі Героїв Небесної Сотні стояла з восьмої ранку. Для демонтажу постаменту використовують алмазний трос. Спочатку ріжуть «під корінь», потім — розберуть на шматки та вивезуть.

Значну вартість робіт в управлінні ЖКГ пояснювали високою міцністю бетону. Директор фірми-підрядника каже: бетон міцний, але не такий якісний, як стверджували комунальники.

Тож вартість демонтажу вийшла майже всемеро дешевшою.

Демонтаж планують завершити вже сьогодні, втім техніка працює не так швидко, як хотілося б. Зріз однієї половини постаменту зайняв у підрядників більше двох годин.

Відео Сівер-центр



Автор: Чернігівщина: події і коментарі
Коментарів ще немає