Четвер, 28 березня 2024, 11:06
Повна версія сайту
;

Як одержати дотацію на утримання молодняка

13:40 13.03.2018    Коментарі  
 

На початку лютого постановою Уряду затверджений Порядок використання коштів, передбачених у державному бюджеті для підтримки галузі тваринництва.

Цьогоріч державна підтримка агросектору здійснюватиметься за наступними напрямками:

- компенсація відсотків за банківськими кредитами, залученими на розвиток вівчарства, козівництва, бджільництва, звірівництва, кролівництва, шовківництва та аквакультури;

- часткова компенсація вартості будівництва та реконструкції тваринницьких ферм і комплексів, доїльних залів, підприємств з переробки сільськогосподарської продукції, профінансованих за рахунок банківських кредитів;

- часткове відшкодування вартості будівництва та реконструкції тваринницьких ферм і комплексів, доїльних залів, підприємств з переробки сільськогосподарської продукції, профінансованих з власних джерел сільгоспвиробників;

- дотація фізичним особам за вирощування молодняка великої рогатої худоби;

- дотація юридичним особам за утримання корів;

- часткове відшкодування вартості закуплених для подальшого відтворення племінних тварин, сперми та ембріонів.

Так, дотація за молодняк надається на безповоротній основі за утримання ідентифікованої та зареєстрованої в установленому порядку великої рогатої худоби до тринадцятимісячного віку. Зокрема, за перші 5 місяців – 300 гривень за голову, за наступні чотири місяці – 700 гривень і ще за 4 місяці – півтори тисячі гривень. Загальна сума за утримання однієї тварини не може перевищувати двох з половиною тисяч гривень.

Щоб отримати зазначені кошти, фізичні особи мають подати до відповідної місцевої ради копії паспортів ВРХ, а у разі утримання 10 і більше голів молодняка – витяг з Єдиного державного реєстру тварин; паспорта громадянина України; довідки або договору про відкриття рахунку в банку та документа, що засвідчує реєстрацію у Державному реєстрі фізичних осіб – платників податків.

Заявки приймаються до 1 травня, до 1 вересня і до 1 грудня поточного року в порядку черговості їх надходження.

Органи місцевого самоврядування впродовж п’яти днів направляють відповідну інформацію Департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації.

Розподіл бюджетних коштів між їх розпорядниками нижчого рівня затверджує Мінагрополітики на підставі отриманих з регіонів заявок.

До речі, отримати дотацію на молодняк зможуть лише ті власники, чия худоба ідентифікована. Для проведення ідентифікації та реєстрації великої рогатої худоби необхідно звертатися до відповідальних спеціалістів районних державних лікарень ветеринарної медицини.


Автор: За інформацією Департаменту агропромислового розвитку Чернігівської облдержадміністрації
Коментарів ще немає