Субота, 20 квітня 2024, 06:50
Повна версія сайту
;

Подробиці затримання торговців зброєю у Чернігові

08:59 14.03.2018    Коментарі  
 

Вчора, 13 березня, за процесуального керівництва військової прокуратури Деснянського гарнізону Центрального регіону України спільно із співробітниками УСБУ в Чернігівській області під час проведення негласних слідчих (розшукових) дій припинено діяльність ще однієї злочинної групи торговців зброєю.

В рамках досудового розслідування у кримінальному провадженні за ознаками злочинів, передбачених ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 263, ч. 3 ст. 410 Кримінального кодексу України затримано трьох мешканців Чернігівської області, які, діючи у групі із військовослужбовцями ЗСУ, налагодили схему викрадення зброї і боєприпасів та їх реалізації на території Чернігівської області. В ході проведення невідкладних слідчих дій перевіряється версія походження боєприпасів із зони АТО.

Yes

Під час проведення першочергових слідчих дій та оперативних закупок у зловмисників виявлено та вилучено 2 гранатомети - РПГ-22 та РПГ– 26, 19 гранат (Ф.-1, РГД-5, РГН) та запали до них, 2 пістолети та автомат іноземного виробництва, 1200 набоїв калібру 7, 62 мм та 9 мм, а також 2 тротилові шашки загальною вагою 600 грамів із електродетонаторами до них.

Yes

Наразі тривають обшуки. Відпрацьовується походження смертельно небезпечного «товару», а також встановлюються особи  з числа військовослужбовців, які можуть бути причетними до вчинення злочину у групі з указаними вище цивільними.

Вирішується питання щодо повідомлення затриманим про підозру за ч. 1 ст. 263, ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 410 КК України, обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою та накладення арешту на майно.

Yes

Довідково:

  • ч. 1 ст. 263 КК України «Незаконне виготовлення, переробка чи ремонт вогнепальної зброї або фальсифікація, незаконне видалення чи зміна її маркування, або незаконне виготовлення бойових припасів, вибухових речовин чи вибухових пристроїв караються позбавленням волі на строк від трьох до семи років»;
  • ч. 3 ст. 410 КК України: «Викрадення, привласнення, вимагання військовослужбовцем зброї, бойових припасів, вибухових або інших бойових речовин, засобів пересування, військової та спеціальної техніки чи іншого військового майна, а також заволодіння ними шляхом шахрайства або зловживання службовим становищем, вчинені в умовах особливого періоду, крім воєнного стану, караються позбавленням волі на строк від п’яти до дванадцяти років».

Автор: Прес-служба військової прокуратури Центрального регіону України
Коментарів ще немає