Субота, 20 квітня 2024, 16:13
Повна версія сайту
;

Чоловіка, який у Чернігові напав з сокирою на співробітницю прокуратури, триматимуть в психлікарні

09:08 14.03.2018    Коментарі  
 

Нападнику на співробітницю прокуратури продовжили запобіжний захід – примусове тримання у психіатричній лікарні. Таке рішення виніс Новозаводський суд.

Нагадаємо, у жовтні минулого року чоловік, який прийшов із скаргою до відділу звернень громадян, із сокирою напав на співробітницю прокуратури. Жінку шпиталізували до реанімаційного відділення. Нападника затримали одразу, з’ясувалося, Олександр Яковець часто писав скарги до прокуратури з різних приводів. Що саме стало причиною нападу, у суді чоловік не озвучив. На засіданні його не було. Написав заяву, що не хоче бути присутнім у суді і говорити із учасниками процесу по скайпу.

Віталій Бережняк – прокурор прокуратури області:

«Мною було надано до суду копію висновку комісії судово-психоневрологічних експертів про те, що за станом здоров’я Яковець не може бути присутнім під час судового розгляду».

Денис Рябінін – адвокат обвинуваченого:

 «Яковець не має можливості брати участь під час проведення слідчих дій, а також бути на судових засіданнях у цьому кримінальному провадженні».

Потерпілої, співробітниці прокуратури Тетяни Герасименко, також не було на засіданні. Від неї надійшла заява, щоб продовжили розгляд без неї. Сторона обвинувачення клопоталася про утримання підсудного в психоневрологічній лікарні протягом 60 днів. Цю позицію підтримав і захисник обвинуваченого. Посилаються на висновок судово-медичної експертизи про «ознаки патологічного розвитку особистості», що не дозволяє Олександру Яковцю брати участь у засіданнях суду.

Відео Сівер-центр


Автор: Чернігівщина: події і коментарі
Коментарів ще немає