Субота, 20 квітня 2024, 14:43
Повна версія сайту
;

Затримано четвертого учасника групи торговців зброєю із зони АТО на Чернігівщині

12:59 14.03.2018    Коментарі  
 

Вранці, 14 березня до трьох цивільних фігурантів, затриманих вчора, «долучився» затриманий працівник поліції.  Таким чином, у злочинній групі вже нараховується четверо «подільників».

У ході першочергових слідчих дій в рамках відпрацювання інших учасників злочинної групи, які займались збутом зброї та боєприпасів на території Чернігівської області, встановлено, що зброю, боєприпаси та вибухові речовини цивільні отримували від лейтенанта поліції - інспектора взводу №1 батальйону «Чернігів» Головного управління національної поліції в Чернігівській області.

Вже 14 березня, під час обшуку помешкання нового фігуранта справи було вилучено 2 бойові гранати, 520 набоїв різних калібрів та 3 магазини до АК74.

Також попередньо встановлено, що «перевертень в погонах», починаючи з 2014 року, виконував обов’язки у зоні проведення АТО та систематично вивозив зброю і боєприпаси, які у подальшому збував на території Чернігівської області через трьох цивільних осіб, яких затримано вчора.

Нового фігуранта також затримано в порядку ст. 208 КПК України, вирішується питання щодо повідомлення йому про підозру за ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 263, ч. 3 ст. 410 КК України, обрання запобіжного заходу у вигляді взяття під варту, накладення арешту на майно.

Нагадаємо, що вчора, 13 березня за процесуального керівництва військової прокуратури Деснянського гарнізону Центрального регіону України спільно із співробітниками УСБУ в Чернігівській області під час проведення негласних слідчих (розшукових) дій «на гарячому» затримані троє цивільних та вилучено арсенал зброї.


Автор: Прес-служба військової прокуратури Центрального регіону України
Коментарів ще немає