П'ятниця, 29 березня 2024, 15:37
Повна версія сайту
;

На Чернігівщині поліція вилучила у чоловіка арсенал боєприпасів та зброї

11:40 15.03.2018    Коментарі  
 

Бронебійні снаряди різних калібрів, наступальні та оборонні гранати, міни, тротил, понад дві тисячі набоїв інші боєприпаси вилучили поліцейські Чернігівщини в ході санкціонованого обшуку у жителя Ріпкинського району.

Коли ріпкинські поліцейські отримали інформацію щодо ймовірного арсеналу зброї у господарстві одного з місцевих мешканців, то негайно взялися за перевірку даної інформації.

За відповідною ухвалою суду поліція провела санкціонований обшук. Виявилося, що запасливий чоловік і справді зберігав у своєму господарстві значну кількість різноманітних вибухонебезпечних предметів та вогнепальної зброї.

Поліцейські виявили та вилучили понад десяток артилерійських снарядів різних калібрів, майже стільки ж ручних гранат, мінометну міну, обріз гвинтівки Мосіна, тротилові шашки, близько двох з половиною тисяч набоїв та інше.

Поліція встановлює, звідки громадянин здобув цей арсенал і найголовніше — як збирався його застосовувати

Поліцейські направили вилучений арсенал боєприпасів та зброї на дослідження до Науково-дослідного експертно-криміналістичного центру.

Інформацію про подію внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань. Відкрито кримінальне провадження за частиною першою статті 263 Кримінального кодексу України («незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами») - караються позбавленням волі на строк від трьох до семи років.

Триває досудове розслідування.


Автор: Сектор комунікації поліції Чернігівської області
Коментарів ще немає