Четвер, 28 березня 2024, 19:12
Повна версія сайту
;

КП «Чернігівводоканал»: як стягуватимуться кошти з неплатників

11:42 15.03.2018    Коментарі  
 

Після зустрічі Чернігівського міського голови Владислава Атрошенка з мешканцями міста, яка відбулася 3 березня і на якій обговорювалися питання проблем у сфері надання комунальних послуг, керівники міських служб отримали низку доручень. Зокрема, одне з них стосувалося перевірки будинку по вул. Любецька, 2. Під час зустрічі одна з мешканок цього будинку поскаржилася на те, що деякі її сусіди не сплачують за комунальні послуги, перекладаючи тягар комунальних платежів на інших.

Працівники КП «Чернігівводоканал», КП «Новозаводське» та КП «Муніципальна варта» разом з журналістами 12 березня проінспектували цей будинок. Загалом у цьому будинку обліковується 92 квартири, лише в 6 з них встановлені прилади обліку води. Сукупний борг по холодному водопостачанню наразі складає понад 140 тисяч гривень.

Як повідомили в КП «Чернігівводоканал», за результатами цієї перевірки відділам держаної виконавчої служби буде рекомендовано змінити підхід до стягування заборгованості, по якій є відповідні рішення суду. Крім того, вважати за доцільне об’єднати усі борги по підприємствам комунального сектору у зведене виконавче провадження стосовно одного боржника. Це надасть можливість більш якісно виконувати рішення суду та стягувати заборгованість у примусовому порядку.

З власниками комунальних квартир у будинку по вул. Любецькій, 2 будуть проведені персональні бесіди та роз’яснення щодо встановлення лічильників холодної та гарячої води за рахунок коштів міського бюджету по міській «Програмівстановлення засобів обліку гарячого та холодного водопостачання мешканцям міста Чернігова на 2017-2020 роки». Це надасть можливість знизити щомісячні нарахування та відповідно заборгованість громадян по сплаті за ці послуги.

Відео ТРА "Новий Чернігів"


Автор: Чернігівщина: події і коментарі
Коментарів ще немає