П'ятниця, 29 березня 2024, 07:43
Повна версія сайту
;

Чернігів увійшов до ТОП-11 міст, найкращих для подорожей Україною

12:24 15.03.2018    Коментарі  
 

Американська телекомпанія CNN склала рейтинг 11 найкращих туристичних місць України. Зазначається, що Україна — одна з найбільших країн у Європі і приваблює туристів своїми пам’ятками.

Міста, в яких кипить життя, стародавні замки, приголомшлива сільська місцевість, різноманітні ландшафти й привітне ставлення людей допомагають зробити Україну особливим місцем, незалежно від економічних і політичних проблем. Відсутність масового туризму надає Україні особливої чарівності й автентичності, яких часто не вистачає в інших країнах.

11 міст України, які увійшли до рейтингу CNN

На думку американців, перше місце в рейтингу за правом посідає Львів, який вони називають культурною столицею України й де найбільш вражаюча архітектура.

Чернівці — одна з перлин Західної України — на другому місці. 

Одному з найяскравіших прикладів європейського садово-паркового мистецтва початку XIX століття, унікальній природній пам’ятці України Софіївському парку в Умані віддали третє місце. Київ посів четверту сходинку рейтингу.

Чарівне маленьке місто в західній частині Закарпаття — Мукачево, що славиться австро-угорською архітектурою, посіло п’яте місце. Переяслав-Хмельницький — місто музеїв — на шостому.

Сьому сходинку посів Харків, колишня столиця України, а тепер місто студентів.

Чернігів, одне з найдавніших і найкрасивіших міст України, яке має унікальні зразки середньовічної слов’янської церковної архітектури, — на восьмому місці.

На дев’ятій сходинці перебуває чорноморська перлина Одеса, на десятій — Ужгород і, нарешті, одинадцяте місце посів Кам’янець-Подільський із однією з найбільш захоплюючих фортець у Східній Європі.


Автор: Газета «Чернігівські відомості»
Коментарів ще немає