Четвер, 28 березня 2024, 13:28
Повна версія сайту
;

Як упорядкувати перевезення пільговиків у громадському транспорті Чернігівщини?

10:41 16.03.2018    Коментарі 1  
 

Чернігівські перевізники підтверджують взяті на себе ще 2014 року зобов’язання безкоштовно перевозити у громадському транспорті учасників бойових дій на сході України та членів родин загиблих захисників держави. У разі, якщо водій відмовляє у цій послузі, пасажир може тут же звернутися до керівника автопідприємства за телефоном, вказаним у кожній маршрутці.

Про це під час робочої зустрічі першого заступника голови облдержадміністрації Юлії Свириденко з учасниками АТО поінформував заступник директора Департаменту економічного розвитку ОДА Сергій Меженний.

До обговорення цього питання представників обласної влади та громадських об’єднань ветеранів АТО спонукало зростання числа конфліктів між водіями громадського транспорту та ветеранами.

Учасники зустрічі вкотре обговорили ситуацію і висловили свої пропозиції для усунення проблеми. Так, на їх думку, у громадському транспорті Чернігівщини варто було б запровадити електронні квитки. Таким чином можна відстежити не лише реальну кількість перевезених пільговиків, а й обсяги пасажиропотоку в цілому.

Питання упорядкування пільгових пасажирських перевезень актуальне не лише на Чернігівщині. Над його розв’язанням думають і у Кабміні України. Директор Департаменту соціального захисту населення ОДА Олег Русін повідомив про оприлюднений нещодавно проект постанови КМУ «Про встановлення державних соціальних нормативів у сфері транспортного обслуговування». Зазначеною постановою затверджується соціальна норма кількості пільгових поїздок, а також розподіл пільгових поїздок транспортом загального користування на міських та приміських маршрутах, що потрібно для визначення розміру щомісячної готівкової виплати.

Це черговий крок українського уряду до монетизації пільг на проїзд, тобто до надання пільг у готівковій формі замість пільг компенсації.

У Кабміні переконані, що монетизація усуває несправедливість нерівномірного доступу до вказаної пільги, а пільговики отримують можливість витратити гроші на свій розсуд.

Проте представники громадськості згодні не з усіма пунктами проекту постанови, тому вирішили детально вивчити і обговорити його в своїх організаціях, після чого викласти свої думки і пропозиції у зверненні до владних структур.


Автор: Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації
Гість Vlad 2018-03-16 17:46:27

а пільговики отримують можливість витратити гроші на свій розсуд.-Это как при рождении младенца на ребёнка дают в помощь деньги, а мама ребёнка может купить на своё усмотрения сигареты или пиво.(Примерно так?)