Субота, 27 квітня 2024, 07:09
Повна версія сайту
;

«Муніципальна варта» зносить гаражі незаконно – суд

10:13 19.03.2018    Коментарі 1  
 
фото сайту www.0462.ua

Комунальне підприємство «Муніципальна варта» Чернігова зносить металеві гаражі незаконно.

Таке рішення ухвалив Київський апеляційний адміністративний суд у справі знесення гаражу інваліда війни Анатолія Овручевського, пише громадський активіст Олександр Гашпар на своїй сторінці у Фейсбуці.

Окрім іншого, з постанови апеляційного суду слідує, що усі гаражі, які були демонтовані на підставі рішень Комісії з демонтажу тимчасових (металевих) гаражів на території м. Чернігова, були демонтовані незаконно, оскільки, як зазначено в рішенні суду, комісія з демонтажу тимчасових (металевих) гаражів на території м. Чернігова не є тим органом, який наділений повноваженнями щодо прийняття рішення про демонтаж належного позивачеві гаража, оскільки згідно пункту 7 частини 1 статті 30 Закону "Про місцеве самоврядування в Україні" організація благоустрою населених пунктів віднесена до відання виконавчих органів сільських, селищних, міських рад.

Крім того, Комісія з демонтажу тимчасових (металевих) гаражів на території м. Чернігова була утворена рішенням виконавчого комітету Чернігівської міської ради, а в силу наведених приписів Закону № 280/97-ВР утворення і ліквідації постійних комісій є виключною компетенцією відповідної ради.

Нагадаємо, що у Чернігові «Муніципальна варта» активно взялася за знесення незаконних металевих гаражів. За підрахунками міськради їх близько тисячі по місту.

З міського бюджету навіть було виділено додаткове фінансування на демонтаж та зберігання гаражів. Як повідомляв начальник КП Віталій Хрустицький, демонтаж одного гаражу коштує близько 1,5 тисячі гривень.

Більш детально про історії з демонтажем гаражу Овручевського читайте за посиланням


Автор: Чернігівщина: події і коментарі
Гість Инвалид 2018-03-20 09:55:32

Предлогаю собраться и снести голову Хрустицкому.Охраник есть охраник!!!Откуда мозги у Охраника с Союза!!!А люди пострадали!!!!За проданный метал Хрустицкий купил БМВ,значит забрать БМВ продать!!!