Четвер, 28 березня 2024, 16:18
Повна версія сайту
;

Школи і садочки Чернігова залишаться без медиків

13:42 19.03.2018    Коментарі  
 

У соціальних мережах з’явилася інформація про можливі скорочення медичного персоналу в школах і садочках Чернігова. Підстава – наказ Міністерства охорони здоров’я, яким фактично забираються нинішні функціональні обов’язки цього медичного персоналу.

Про це пише Чeline.

Головний освітянин міста Василь Білогура можливих звільненень не коментував. Мовляв, школи і медики – це різні галактики. «У нас у школах у підпорядкуванні управління освіти медиків немає. Тому це запитання до управління охорони здоров’я», – зазначив Василь Білогура. По коментар ми звернулися до керівника охорони здоров’я Владислава Кухаря.

«На сьогодні про скорочення в школах не йдеться. Але багато питань, які знаходились на виконанні медичних працівників шкіл, зараз міністерство відмінило. Тобто не може знаходитись будь-яка медична документація в медичних кабінетах шкіл. Там не можуть проводити маніпуляції з дітьми. Тому на сьогодні є питання взагалі щодо функціонально-посадових обов’язків цих медичних працівників», – зазначає Владислав Кухар.

Наказ Міністерства охорони здоров’я № 157, який прислали минулого тижня, має, на перший погляд, незагрозливу назву «Про внесення змін до деяких наказів МОЗ України», у ньому йдеться про скасування деяких медичних первинних документів. Насправді в медичних працівників із цими документами заберуть і роботу. Все це в рамках медичної реформи, яка дедалі частіше отримує негативні коментарі від людей.

«У школах ніхто не має права знати про стан здоров’я дитини. Тому що школа не має права на медичну практику і її не повинно бути. Ніде в світі такої практики немає. У нас це все радянські пережитки. Зараз будемо вилучати зі шкіл усі документи», – говорить Владислав Кухар.

Доля працівників ще не вирішена, але з втратою функціоналу їхнє майбутнє майже очевидне. Владислав Кухар зазначає, що наразі про звільнення не йдеться. «Зараз ми вирішуємо, що робити з працівниками. Якщо вони там будуть, то що робитимуть, якщо вони не мають доступу до будь якої медичної документації? До нас доведено наказ і ми на місцях вирішуємо, як і коли це все зробити. Зараз люди працюють. Як буде далі – подивимось. Якщо в них не буде обов’язків, то, звісно, постає питання щодо їх подальшого працевлаштування», – каже головний медик міста.

Нагадаємо, реформи від Міністерства зачеплять як садочки, так і школи по всій країні. У разі учнівських проблем зі здоров’ям до школи викликатимуть «швидку» та батьків.


Автор: Чернігівщина: події і коментарі
Коментарів ще немає