П'ятниця, 03 травня 2024, 04:24
Повна версія сайту
;

На поліклініки та лікарні Чернігова чекає реорганізація

11:40 20.03.2018    Коментарі  
 

На лікувальні заклади Чернігова, що підпорядковуються міській раді, чекає реорганізація. Відтепер медзаклади стануть «комунальними некомерційними підприємствами».

Такі проекти рішень виносяться на розгляд депутатів ради на найближчу сесію.

Реорганізація торкнеться пологового будинку, міської стоматологічної поліклініки, лікарні №4, міської лікарні №3, міської лікарні №2, міської лікарні №1, дитячої стоматполіклініки та дитячих поліклінік №1 і №2.

Як зазначається у пояснювальній записці, прийнятий Верховною Радою закон передбачає внесення змін до юридичного статусу та фінансового забезпечення медичних закладів.

«Створення комунального некомерційного підприємства дасть достатній рівень самостійності для надання ефективного та своєчасного медичного обслуговування населення і водночас економічної ефективності використання активів»,- зазначається у записці.

Зазначається, що одним із плюсів перетворення на некомерційне підприємство є те, що фінансування здійснюється не за постатейним кошторисом витрат, а на основі власного фінансового плану, що дозволяє бути більш гнучким та самостійним у прийнятті рішень порівняно із суб’єктами, що мають статус бюджетної установи.

Додамо, що всеукраїнські ЗМІ неодноразово поширювали інформацію, що після впровадження медичної реформи та реорганізації медичних закладів, зокрема пологових будинків, пологи стануть платними офіційно. Однак, у МОЗ цю інформацію спростували.

"Пологи та спостереження за вагітністю будуть безоплатними в 2019 році і надалі. Держава покриє на 100% вартість цих послуг. Медична реформа не передбачає введення оплати за пологи від породіль", – підкреслили у відомстві.


Автор: Чернігівщина: події і коментарі
Коментарів ще немає