Четвер, 25 квітня 2024, 01:52
Повна версія сайту
;

У Сновській ОТГ забороняють знімати засідання ради

10:13 21.03.2018    Коментарі  
 

Порушуючи чинне законодавство, помічнику депутата Сновської міської ради заборонили вести зйомку засідання сесії, спираючись на положення Регламенту ради.

Про це повідомляє помічник депутата Олексій Малютін.

За його словами, він був присутній на сесії 21 лютого у якості помічника депутата. Перед початком сесії, він запитав у відповідального за реєстрацію, чи потрібно реєструватися йому, на що отримав негативну відповідь.

Після, під час проведення зйомки засідання сесії на мобільний телефон, голова міської ради Медведьов А.А. особисто заборонив проведення відео зйомки, аргументуючи це тим, що за це не голосували депутати. (ред.- про заборону вести зйомки у кінці відео)

Пізніше, Олексій Малютін направив письмовий запит до міської ради, аби отримати роз’яснення згідно до якого Закону , регламенту або положення, заборонено транслювати засідання в Інтернеті, проводити фото/відео зйомку сесій міської ради.

У відповіді, яку підписав мер, зазначалося, Малютін порушив норми чинного Регламенту ради. «Відповідно до ст.18 Регламенту, на засіданнях ради можуть бути присутні громадяни на визначених для них місцях і за попередньою реєстрацією, яка здійснюється уповноваженою особою. Реєстрація закінчується а останній робочий день, який передує дню проведення пленарного засідання сесії міської ради. В інших випадках громадяни можуть бути присутні на засіданні сесії за згодою ради»,- йдеться у відповіді на запит.

«Не получив конкретного ответа на мой вопрос, я отправил повторный запрос»,- зазначає Малютін.

У відповіді зазначається, що чинне законодавство не передбачає «здобуття будь-якої інформації під час її створення».

За словами Олексія Малютіна, міський голова, на наступну сесію ради, виносить проект рішення, яким порушуються права громадян. «Данным проектом хотят внести изменения в Регламент, статью 18: Робота сесії міської ради може висвітлюватися засобами масової інформації з відповідною акредитацією. Фото-, кіно-, теле- та відеозйомку сесії будь-якими технічними засобами дозволяється здійснювати за умови завчасного попередження присутніх та  надання їхньої згоди»,- зазначає він.

Однак, на офіційному сайті міської ради даного проекту рішення немає, отже, вочевидь, його планують винести з голосу.

Юрист ІМІ Роман Головенко, коментуючи подібну ситуацію, зазначає: «У даному випадку можна стверджувати не лише про порушення прав журналістів, а й загалом усіх громадян, оскільки кожен громадянин згідно з ч.1 ст. 307 Цивільного кодексу має право проводити зйомку на публічних заходах, до яких, зокрема, належить і сесія ради (ч.17 ст. 46 ЗУ "Про місцеве самоврядування")


Автор: Чернігівщина: події і коментарі
Коментарів ще немає