Четвер, 28 березня 2024, 17:53
Повна версія сайту
;

В ІМІ відреагували на свавілля Сновської міськради щодо зйомки пленарних засідань

15:06 21.03.2018    Коментарі  
 

Сновська міська рада Чернігівської області планує на сесії 23 березня розглянути питання про внесення змін в статтю 18 регламенту міськради, згідно з якими роботу сесій можуть висвітлювати акредитовані ЗМІ. При цьому фото-, кіно-, теле- та відеозйомку сесії будь-якими технічними засобами дозволяється здійснювати за умови завчасного попередження присутніх та надання їхньої згоди. Про це йдеться у проекті рішення Сновської міськради, оприлюдненому на сайті міськради.

Зокрема, змінами пропонується абзац перший статті 18 регламенту викласти в наступній редакції: “…Сесія міської ради проводиться гласно. У разі необхідності рада може прийняти рішення про проведення закритого пленарного засідання. Робота сесії міської ради може висвітлюватися засобами масової інформації з відповідною акредитацією. Фото-, кіно-, теле- та відеозйомку сесії будь-якими технічними засобами дозволяється здійснювати за умови завчасного попередження присутніх та  надання їхньої згоди”.

Зараз абзац перший 18 статті регламенту затверджений так: “…Сесія міської ради проводиться гласно. У разі необхідності рада може прийняти рішення про проведення закритого пленарного засідання. Робота сесії міської ради може висвітлюватися засобами масової інформації”.

Медіа-юрист ІМІ Максим Ратушний вважає запропоновані зміни обмеження роботи медіа, і такими, що не відповідають вимогам чинного законодавства.

“Такого роду обмеження, які планується накласти як на журналістів, що планують висвітлювати діяльність ради, так і на інших осіб щодо можливості перебування на відкритих засіданнях та фото чи відеофіксації у повнім мірі не відповідають вимогам чинного законодавства. Зокрема положенням ч. 17 ст. 46 Закону України “Про місцеве самоврядування” щодо гласності, ст. 26 Закону Україну “Про інформацію” у частині неможливості відмови  в допуску журналіста, працівника засобу масової інформації на відкриті заходи, що проводить суб’єкт владних повноважень за відсутності акредитації”, – зазначив юрист.



Автор: За інформацією ІМІ
Коментарів ще немає