Середа, 24 квітня 2024, 07:33
Повна версія сайту
;

Більше мільйона гривень не вистачає на утримання Новгород-Сіверської центральної районної лікарні

10:08 26.03.2018    Коментарі  
 

Більше мільйона гривень державної субвенції не вистачає на утримання Новгород-Сіверської центральної районної лікарні. Там лікуються містяни і жителі району.  Гроші необхідні на оплату енергоносіїв та заробітну плату. Торік додаткове фінансування взяв на себе районний бюджет. Цього року у райдержадміністрації пропонують доплатити  з міського бюджету. Міська влада категорично не згодна. 

Районна лікарня і центр первинної медико-санітарної допомоги обслуговують пацієнтів, як з району,  так і з міста. Містян і селян приблизно порівну. Державної субвенції на утримання лікарні не вистачає. Торік додаткове фінансування – понад мільйон гривень, взяв на себе районний бюджет. Цього року в райдержадміністрації пропонують місту долучитися до фінансування лікарні.

Цього року для лікарні додатково потрібна приблизно така ж сума — 1 100000 грн. Левова частка  цих коштів — 850 тис грн., плата за енергоносії. Також потрібно купити квартиру молодому лікарю –    — всі ці витрати районна влада пропонує профінансувати з міського бюджету. Міський голова Олег Бондаренко відповідає: місто не платитиме за  те, що за законом повинна фінансувати держава.

А от питання виділення грошей  на придбання квартири  молодому хірургові міська влада планує розглянути — ця стаття витрат не входить до державної субвенції. Також Олег Бондаренко пообіцяв звернутися до органів влади всіх рівнів — від обласних до державних, щоб таки допомогли знайти додаткові кошти на утримання центральній районної лікарні.

Відео Сівер-центр


Автор: Чернігівщина: події і коментарі
Коментарів ще немає