Четвер, 28 березня 2024, 18:34
Повна версія сайту
;

Муніципальне опитування: як чернігівці оцінюють місцеву владу та послуги у місті?

11:21 26.03.2018    Коментарі  
 

Чернігівці вважають, що справи в місті в цілому йдуть нормально.

Про це свідчать результати опитування, яке було проведено Соціологічною групою «Рейтинг» від імені Міжнародного республіканського інституту

Так вважає 50% опитаних. Цікаво, що 17% опитаних вважають що в крані справи рухаються у правильному напрямку.

Yes

У той же час, на питання «Як зміниться економічне становище в Україні у найближчі 12 місяців?» чернігівці  відповідають – «без змін». Однак, містяни бачать покращення за останні 12 місяців щодо економічного становища країни та власної родини.

Yes

Інфраструктура

Також, індекс задоволення якістю сфер та послуг опитані чернігівці оцінюють як «середній». Зокрема, що стосується інфраструктури міста, то містяни бачать покращення щодо доріг, тротуарів, транспортної інфраструктури та базарів і закладів торгівлі. Без змін, на думку чернігівців, залишається ситуація із паркування по місту. А ось інфраструктуру для людей з інвалідністю містяни оцінюють негативно.

Yes

Yes

Комунальна сфера

Зміни в комунальній сфері опитані чернігівців також оцінюють неоднозначно.  Покращення, на їх думку, сталися лише у сфері водопостачання, опалення та вуличного освітлення. Каналізація та дворові і прибудинкові території – без змін. А ось збір сміття чернігівці оцінюють негативно.

Yes

Гуманітарна сфера

Без змін чернігівці бачать послуги, які надаються у медичних закладах міста. У той же час, покращення, на думку опитаних, є у дитсадках, школах, університетах, технікумах, коледжах, спортивних закладах та закладах культури.

Yes

Інші сфери

Чернігівці побачили покращення у сфері екології та парках і скверах міста. Без змін – розвиток промисловості по місту. Негативно містяни оцінюють роботу поліції.

Yes

Індекс задоволеності містян можливостями міста – 3,1 (середній). Згідно рейтингової таблиці, опитані вважають, що можливості міста не змінилися. Крім того, чернігівці вважають, що рівень можливостей міста значно   вищий, за рівень послуг.

Yes

Рейтинг можливостей міста

Найвище оцінюють можливості вільно пересуватися усіма частинами і районами міста та різноманіть у проведенні дозвілля. Середні оцінки опитані поставили можливостям вільно висловлювати власні думки, вільно реалізовувати свої духовні потреби, отримувати якісну освіту з різних спеціальностей та рівнів і самореалізації.

Найнижчі бали – включатися у процес формування рішень у місті, зайняття підприємницькою діяльністю та заробітна плата.

Yes

Yes

Рівень відчуття власної безпеки у місті

Чернігівці посуваються доволі безпечно у своєму місті. У той же час, у порівнянні з 2016 та 2017 роками, рівень безпеки, на думку опитаних, знизився.

Yes

Рівень задоволеності місцевою владою

Рівень задоволеності роботою міського голови та міською радою, протягом 2017-2018 років значно покращився. Чернігівським міським головою Владиславом Атрошенком містяни задоволені на 70%, а ось самою міськрадою – на 52%. У рейтингу серед всіх міст України Чернігів посів четверте місце.

Yes

Найвище чернігівці оцінили ставлення працівників і службовців місцевої влади до громадян. Також, на середньому рівні оцінюють рівень компетентності представників місцевої влади. Найнижчі оцінки отримали – якість отриманих послуг та час очікування. Цікаво, що пункт «Простота і зрозумілість рішень та порад, наданих службовцями» взагалі не отримав жодного балу.

Yes

Поширення корупції на місцях

Чернігів посів 14 місце за індексом частоти корупційних випадків. Опитані мали дати відповідь на питання, «Чи доводилося (були змушені чи по добрій волі) робити подарунок, давати чи платити хабар представникам місцевої влади для отримання послуги чи документу. Місто отримало 0,5 балів. За оцінками рейтингу  0 балів – «ніколи», 1 бал – «1 чи 2 рази».

Yes

За результатами опитування, за останні два роки чернігівці мали досвід хабарів у медичній сфері, освітній сфері, реєстраційних та дозвільних установах, міській владі та митних і прикордонних органах. Також є невеликий відсоток тих, хто зіштовхнувся із хабарництвом у таких сферах: прокуратура, суди, податкові органи, ЦНАП, поліція та установи ЖКГ.

Yes

Довідково:

Це щорічне дослідження забезпечує розширений погляд на ставлення громадян до місцевого самоврядування і муніципальних послуг.

Опитування було проведено у 22 обласних центрах України, які не перебувають під контролем російських або проросійських сил, а також в містах Маріуполь та Сєвєродонецьк на Донбасі. Дослідження базується на вибірці з більш ніж 19 000 респондентів.

Статистична похибка для кожного міста не перевищує ±3,5%. Досяжність респондентів у середньому склала 64,8%.


Автор: Чернігівщина: події і коментарі
Коментарів ще немає