Четвер, 02 травня 2024, 00:46
Повна версія сайту
;

Транспортний податок: податковий період, терміни сплати, особливості обчислення

08:59 28.03.2018    Коментарі  
 

Чернігівська ОДПІ інформує, що згідно з п.п. 267.5.1 п. 267.5 ст. 267 розд. ХІІ Податкового кодексу України від 2 грудня 2010 року №2755 – VI із змінами та доповненнями (далі - Кодекс) базовий податковий (звітний) період для транспортного податку дорівнює календарному року.

Відповідно до п.п. 267.7.1 п. 267.7 ст. 267 розд. ХІІ Кодексу податок сплачується за місцем реєстрації об’єктів оподаткування і зараховується до відповідного бюджету згідно з положеннями Бюджетного кодексу України.

Транспортний податок сплачується у строки сплати податку, встановлені п.п. 267.8.1 п. 267.8 ст. 267 Кодексу, а саме:

а) фізичними особами - протягом 60 днів з дня вручення податкового повідомлення - рішення;

б) юридичними особами - авансовими внесками щокварталу до 30 числа місяця, що наступає за звітним кварталом, які відображаються в річній податковій декларації.

Слід звернути увагу на те, що у разі незаконного заволодіння третьою особою легковим автомобілем, який є об’єктом оподаткування, транспортний податок за такий легковий автомобіль не сплачується з місяця, наступного за місяцем, в якому мав місце факт незаконного заволодіння легковим автомобілем, якщо такий факт підтверджується відповідним документом про внесення відомостей про вчинення кримінального правопорушення до Єдиного реєстру досудових розслідувань, виданим уповноваженим державним органом.

У разі повернення легкового автомобіля його власнику (законному володільцю) податок за такий легковий автомобіль сплачується з місяця, в якому легковий автомобіль було повернено відповідно до постанови слідчого, прокурора чи рішення суду. Платник податку зобов’язаний надати контролюючому органу копію такої постанови (рішення) протягом 10 днів з моменту отримання.

З роз’ясненням ДФС України з зазначеного питання  можна ознайомитися в категорії «111» Загальнодоступного інформаційно - довідкового ресурсу ДФС України (ЗІР) на веб - порталі служби (http://zir.sfs.gov.ua).


Автор: Чернігівська ОДПІ
Коментарів ще немає