Субота, 20 квітня 2024, 16:16
Повна версія сайту
;

У Чернігові судять білоруса Юрія Політіку за підозрою у шпигунстві

09:16 28.03.2018    Коментарі  
 

Шпигун чи волонтер: у Чернігівському районному суді продовжують розглядати справу громадянина Білорусі Юрія Політіки. Нагадаємо, чоловіка обвинувачують у шпигунстві, адже він, за словами співробітників СБУ, неодноразово перетинав кордон і збирав інформацію про українські збройні сили. Сам обвинувачений своєї провини не визнає, каже до України приїхав волонтером. Втім під час затримання у телефоні чоловіка виявили зображення військових мап.

Чергове засідання суду у справі Юрія Політіки, якого звинувачують у шпигунстві. Обвинувачений перед засіданням радиться з одним із своїх адвокатів. Минулого разу розгляд справи перенесли. Юрій Політіка наполягав на тому, аби йому надали перекладача з української на білоруську. Свою вимогу пояснює так.

Громадянина Білорусі затримали на території Чернігівської області у червні минулого року і зараз він перебуває під вартою. Його звинувачують у шпигунстві, адже чоловік неодноразово перетинав україно-білоруський кордон і, за інформацією служби безпеки України, збирав інформацію. Під час затримання у телефоні обвинуваченого знайшли фотографії військових мап. Юрій ПолітІка пояснює, ці картинки знайшов разом із своїм другом в інтернеті.

Юрій Політіка каже, приїхав до Чернігова аби допомагати українському війську. Називає себе волонтером. Тут вирішив вступити в громадське формування «Батальйон спецпризначення «Сєвєр»» . Керівництво організації інформацію підтверджує. Каже, заява від чоловіка була. Втім під час внутрішньої перевірки особи Юрій Політіка їм здався підозрілим.

Через відсутність перекладача розгляд справи знову відклали. Наступне засідання заплановане на 5 квітня.

Відео Сівер-центр



Автор: Чернігівщина: події і коментарі
Коментарів ще немає