П'ятниця, 19 квітня 2024, 21:43
Повна версія сайту
;

Сесія міськради: реорганізація медзакладів, монетизація пільг та громадський бюджет

14:59 29.03.2018    Коментарі 1  
 

Сьогодні, 29 березня, проходить чергова сесія Чернігівської міської ради. На розгляд депутатів виноситься майже 30 питань порядку денного.

Серед них – реорганізація поліклінік та лікарень міста Чернігова. Всі вони стануть «комунальними некомерційними підприємствами».

Крім того, розглядатиметься питання і нового положення про Бюджет участі. Відтепер, голосування за проекти буде виключно в онлайн-режимі.

ПіК вів текстову онлайн-трансляцію.

15:00 Сесія офіційно закінчилася.

14:05 перешли до розгляду депутатських запитів.

14:00 Депутати перейшли до розгляду питання Про звернення до Головного управління Національної поліції в Чернігівській області, Головного управління ДФС у Чернігівській області щодо перевірки правомірності проведення державних лотерей на території міста Чернігова.

Атрошенко каже, що під вивіскою «Державна лотерея» знаходяться гральні зали з автоматами і т.п.

Мер зазначив, що це не може відбуватися без відома поліції.

«За» проголосувало 34 депутати. 

13:55 Розглядається питання Про Звернення до Міністра інфраструктури України В. В. Омеляна щодо запуску потягу Інтерсіті за маршрутом Славутич - Чернігів - Ніжин - Київ та у зворотному напрямку. Атрошенко каже, що є застереження автоперевізників, що якщо зявиться Інтерсіті, зменшиться потік людей. У той же час, за словами Атрошенка, це має позитивно вплинути на туристичний потенціал міста.

«За» проголосувало 33 депутати.

13:55 Без обговорень депутати підтримали питання Про Звернення Чернігівської міської ради до Міністерства аграрної політики та продовольства України щодо значного ураження жуками короїдами соснових лісів Чернігівщини.

13:45 Депутати розглядають одне з додаткових питань щодо продажу цигарок та алкогольних напоїв у МАФах міста.

13:00 Депутати перейшли до розгляду земельних питань.

12:50 Депутати знову збираються у сесійній залі.

Атрошенко сказав, що вони радилися із головами фракцій із приводу не підтримки інвестиційної програми «Облтеплокомуенерго». Депутатський корпус та  мер дійшли висновку, що якщо Геращенко вибачиться перед депутатами і членами комісій і дасть слово, що надасть всю необхідну інформацію, місту потрібно підтримати інвестиційну програму.

Тож, депутати повернулися до розгляду порядку денного. Атрошенко попросив включити до порядку денного питання по інвестиційній програмі і розглянути це питання зараз. «За» проголосувало 33 депутати.

Питання проголосоване за основу. До мікрофону запросили Геращенка Віктора Михайловича. Він вибачився за емоційну розмову і попросив підтримати програму. «Все зробимо, Владиславе Анатолійовичу»,- зазначив Геращенко. 

Депутат Володимир Зуб запропонував звітувати про виконання інвестиційної програми раз на квартал керівництво, аби депутати знали куди витрачаються кошти містян. Геращенко погодився.

Вцілому «за» проголосувало 35 депутатів. Рішення прийняте.

«О 14:15 у депутатів обід, це я Вам так…» - сказав Атрошенко Геращенку після прийняття інвестиційної програми.

12:35 У роботі сесії оголосили перерву на 2 хвилини. Мер попросив представника «Облтеплокомуненерго» на голів фракцій зібратися в його кабінеті. Нагадаємо, що Атрошенко заявляв, що місто чекають негативні наслідки у зв’язку з неприйняття інвестиційної програми підприємства.

12:30 Атрошенко попросив депутатів підтримати додаткове питання Про звернення до Прем'єр-міністра України щодо внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 14.03.2018 №197.

Це питання стосується монетизації пільг. Черінгівські АТОшники внесли свої зміни до проекту рішення щодо пільгових перевезень.

Атрошенко вніс правку що відшкодування видатків на проїзд здійснюється безпосередньо з державного бюджету.

«За» проголосувало 36 депутатів. 

12:05 Розглядається низка бюджетних питань.

У Бюджеті депутати заклали 150 тисяч гривень на проектні роботи для школи №10.

11:55 Депутати пакетом голосують низку питань щодо реорганізацій поліклінік та лікарень міста. Як раніше повідомляв ПіК, реорганізація торкнеться пологового будинку, міської стоматологічної поліклініки, лікарні №4, міської лікарні №3, міської лікарні №2, міської лікарні №1, дитячої стоматполіклініки та дитячих поліклінік №1 і №2.

11:55 Без обговорень депутати проголосували за питання Про затвердження змін до Порядку демонтажу тимчасових (металевих) гаражів на території м. Чернігова, затвердженого рішенням Чернігівської міської ради від 29 червня 2017 року № 21/VII-7.

Тож, відтепер проводити демонтаж незаконно встановлених металевих гаражів у Чернігові будуть не за рішенням спеціальної комісії, а за рішенням виконавчого комітету.

11:10 Два питання Про внесення змін та доповнень до Методики розрахунку та порядку використання плати за оренду майна комунальної власності територіальної громади міста Чернігова (19 сесія 5 скликання) зі змінами та доповненнями та Про внесення змін до Програми управління комунальним майном територіальної громади міста Чернігова на 2017-2019 роки прийняли без обговорення.

Розглядається питання Про затвердження Порядку переведення дачних і садових будинків, що відповідають державним будівельним нормам, у жилі будинки у м. Чернігові.

Депутат Павло Вовк зазначив, що цим «швидким» рішенням депутати лише збільшать вартість дачних будинків у кілька разів. У той же час, доповідач зазначає, що це переведення дачних будинків у жилі передбачено генпланом і люди просто хочуть прописатися у приватному будинку.

До проекту рішення додали правку, що проїзди мають бути більш ніж 3 метри, аби пожежна машина, чи карета швидкої змогли доїхати до місця трагедії. 

Владислав Атрошенко сказав, що хоче оголосити перерву, аби у закритому режимі, головам фракцій розказати, які негативні наслідки чекає місто через неприйняття інвестиційної програми для «Облтеплокомуненерго». 

Голова одного з садових товариств міста зазначила, що люди прийшли жити на дачі не від хорошого життя, тому просто просять прописку. «Більше ми нічого не просимо»,- зазначила жінка. 

Рішення прийняте вцілому. «За» проголосував 31 депутат.

10:40 Депутати перейшли до розгляду питання Про погодження Інвестиційної програми ПУБЛІЧНОГО АКЦІОНЕРНОГО ТОВАРИСТВА «ОБЛТЕПЛОКОМУНЕНРГО» на 2018 рік.

Кілька фракцій запропонували зняти це питання з розгляду і відправити на доопрацювання.

Після тривалого обговорення депутати зняли дане питання з розгляду.

10:40 Розглядається питання Про надання згоди на безоплатну передачу у комунальну власність територіальної громади м. Чернігова об’єктів соціальної інфраструктури. Рішення прийняте вцілому.

10:30 Депутатами розглядається питання Про затвердження змін до Положення про громадський бюджет (бюджет участі) у місті Чернігові.

Як відомо, це рішення передбачає запровадження голосування за проекти лише в режимі онлайн.

Депутат міськради Павло Вовк поцікавився, чому саме переходять виключно на електронне голосування. На його думку це обмежує права низки громадян.

Доповідачка відповіла, що пункти для голосування працюватимуть і в цьому році. Туди можуть прийти люди, які не мають технічної можливості проголосувати вдома в електронному вигляді. «21 вік на дворі, куди те паперове голосування»,- відмітила доповідачка.

З урахуванням внесених правок рішення було прийняте. «За» проголосував 31 депутат.

10:25 Депутати переходять до розгляду порядку денного. Розглядається питання Про затвердження змін до Програми підтримки громадських організацій міста Чернігова на 2018 рік. Рішення прийняте.


10:00 Вчергове прийшли жильці вулиці Жабинського щодо тарифів на тепло.

9:30 Перед депутатами та присутніми виступають батьки учнів школи №10. Вони вимагають чиновників не затягувати проведення ремонту у будівлі навчального закладу.

9:25 До порядку денного було внесено кілька додаткових питань:

  • Про Звернення Чернігівської міської ради до Міністерства аграрної політики та продовольства України щодо значного ураження жуками короїдами соснових лісів Чернігівщини;
  • Про внесення доповнення до Плану діяльності Чернігівської міської ради з підготовки проектів регуляторних актів на 2018 рік;
  • Про Звернення до Міністра інфраструктури України В. В. Омеляна щодо запуску потягу Інтерсіті за маршрутом Славутич - Чернігів - Ніжин - Київ та у зворотному напрямку.

9:20 Сесія розпочалася. У залі присутні 35 депутатів.


Автор: Чернігівщина: події і коментарі, фото прес-служби міськради
Гість вася 2018-03-31 15:17:52

Больше всего мне нравится,как они руку на сердце держат во время исполнения Гимна))))так переживают за страну,за город....аж жах))))