П'ятниця, 19 квітня 2024, 04:10
Повна версія сайту
;

Чернігівці можуть прописатись на дачах: депутати дозволили змінити статус будинків на житлові

11:29 30.03.2018    Коментарі  
 

Чернігівцям дозволили прописатись на своїх дачах. Сьогодні на сесії міськради депутати таки дозволили змінювати статус будинків із дачних чи садових на житлові. Майже три роки міська влада не наважувалась виконати відповідну постанову Кабміну. Через це люди не могли отримати прописку, пільги, субсидії, віддати дитину в садок і навіть викликати лікаря. Після півгодинних дебатів депутати все ж проголосували «за», наголосивши, що зміна статусу відбуватиметься лише за умови, що садиба відповідатиме Державним будівельним нормам.

Засідання міськради. Вирішується питання переведення дачних і садових будинків у житлові. Цього дня дачники з Чернігова чекали майже три роки.

Житловий статус будинку означає прописку. Зараз ці люди, які живуть на дачах, її не мають. А значить — не мають субсидії, дільничного лікаря, місця в дитсадку та багатьох інших прав, гарантованих Конституцією.

Міськрада відтягувала прийняття рішення майже три роки. Кажуть, постанова вирішує питання прописки, втім зовсім не враховує дотримання державних будівельних норм.

Частина депутатів наполягала на відкладенні питання, аби розробити спочатку детальний план територій садових товариств, і заздалегідь розуміти, де зміна статусу неможлива.

Врешті після півгодинних дебатів депутати проголосували за проект рішення за однієї умови: дачники повинні будуть зробити у своїх кооперативах дороги шириною більш, ніж 3 метри, аби до них могла доїхати пожежна машина чи швидка.

Відео Сівер-центр


Автор: Чернігівщина: події і коментарі
Коментарів ще немає