П'ятниця, 29 березня 2024, 13:03
Повна версія сайту
;

У Добрянській загальноосвітній школі відкрили котельню на твердому паливі

13:38 30.03.2018    Коментарі  
 

Нова блочно-модульна котельня на альтернативному паливі відтепер зігріватиме школярів Добрянської загальноосвітньої школи в Ріпкинському районі.

– Дуже приємно бути присутнім на такому заході, адже ми спільними зусиллями зробили добру справу. Питання енергоефективності комплексне, стосується всіх сфер діяльності району. Вважаю, що витрати на котельню виправдані: температура в класах відтепер постійно триматиметься на рівні комфортних для навчання умов, а перехід із газу на тверде паливо зекономить кошти – більше 100 тисяч гривень за сезон, – зазначив голова Ріпкинської райдержадміністрації Борис Мелашенко під час зустрічі з педагогами, учнями та гостями навчального закладу.

Крім того, він вручив директору школи Наталії Дубині електропилу для пиляння дров.

Нова котельня з двома сучасними твердопаливними котлами використовує альтернативне паливо – дрова, тріску, тирсу, вугілля, що значно вигідніше за газ. Загальна потужність котельні 700 кВт.

Реалізація проекту коштувала понад півтора мільйона гривень. З них 1,1 мільйона гривень – кошти субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам, 63,4 тисячі гривень виділили з районного бюджету, 322 тисячі гривень – залишок освітньої субвенції на початок року.

Наразі в закладі навчаються 263 дитини, в тому числі із сусіднього села Вербівка, працюють 35 педагогів, медична сестра та 13 осіб обслуговуючого персоналу.

До речі, газова котельня залишається в робочому стані, і в разі потреби є можливість її підключення до газового опалення.


Автор: За інформацією відділу інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю апарату Ріпкинської райдержадміністрації
Коментарів ще немає