Середа, 24 квітня 2024, 06:12
Повна версія сайту
;

На засіданні Громадської ради при ОДА обговорили Е-декларування

08:09 02.04.2018    Коментарі  
 

30 березня, на позачерговому засіданні Громадської ради при ОДА заслуховували інформацію щодо необхідності подання її членами щорічної декларації за минулий рік.

За останнім роз’ясненням НАЗК в обов’язковому порядку до е-декларування мають бути залучені лише ті представники громадських об’єднань, які беруть участь у вирішенні кадрових питань чи у створенні та реалізації програм антикорупційної діяльності.

Вимога подавати е-декларації не стосується осіб, які працюють в антикорупційних об'єднаннях (мають відповідний пункт статуту), але безпосередньо не виконують функцій у сфері запобігання і протидії корупції.

Варто зазначити, що члени Громадської ради щодо цього питання мають різні думки: одні не розуміють такої необхідності і сприймають це як тиск на громадських активістів; інші ж вважають подання е-декларації — підтвердженням власної відкритості.

У результаті обговорення вирішено звернутися до голови облдержадміністрації, аби чітко визначити, хто з членів Громадської ради при ОДА підпадає під визначення «суб’єкт декларування», відповідь очільника області прикріпити до відповідного звернення до НАЗК.

Також громадськість Чернігівщини має намір звернутися зі словами підтримки до Європейського комісара з питань європейської політики сусідства Йоганнеса Гана. Він днями досить критично висловився щодо наміру зобов’язати активістів декларувати доходи.

Нагадаємо, що розглянути зазначене питання народні обранці попередньо планують 3 квітня.

Окрім того на засіданні проголосували за виключення одного члена Громадської ради. Отже дорадчий орган ОДА налічуватиме 63 особи.

Склали повноваження і голови двох комітетів: з питань соціального захисту населення та з питань екології.

Якщо до наступного засідання не з’явиться кандидатури на посади голів цих комітетів, їх розформують.


Автор: Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації
Коментарів ще немає