П'ятниця, 19 квітня 2024, 13:42
Повна версія сайту
;

В Чернігові заборонили продавати солодкі яйця з сюрпризом

13:48 02.04.2018    Коментарі  
 

Відділом  ринкового та  метрологічного нагляду  Управління захисту  споживачів Головного  управління  Держпродспоживслужби в Чернігівській  області  проведено позапланові перевірки суб’єктів господарювання, які  розповсюджували  вироби (яйця) з кондитерської  глазурі з іграшкою – сюрпризом  всередині (ТМ «Турборежим», «Monster HIGH», «My Jynglе», «Eggo Toys», ТМ «Aras», «Сюрприз (Surprise)»).

Про це повідомляє ГУ Держпродспоживслужби в Чернігівський області.

В ході позапланових перевірок на ринку м. Чернігова виявлено ряд порушень вищевказаної  продукції, яка знаходилася в  реалізації, а саме:  не було  надано  інформацію про виробника, імпортера та їхні контактні дані, відсутні  попередження про можливі   небезпеку та  ризики заподіяння шкоди пов’язані  з використанням  таких іграшок дітьми. Попередження та інструкція  щодо  безпечності не відповідали  вимогам законодавства про мови. На іграшках, інструкції та  пакуванні не нанесено знак відповідності технічним регламентам.

Відносно продукції вжиті  обмежувальні (корегувальні) заходи,  зокрема, обмеження надання продукції на ринку шляхом тимчасової заборони  надання  продукції  на ринку.

За виявлені порушення при розповсюдженні продукції, яка не відповідає вимогам технічних регламентів, до суб’єктів господарювання  застосовані  штрафні санкції.

Додатково повідомляємо, що  відповідно до п.5 додатку 2 до   Технічного регламенту безпечності іграшок, затвердженого Постановою КМУ  від 11.07.2013 року № 515 забороняється  надання на ринку  іграшок, які  закріплені на харчовому продукті таким чином, що для того, щоб отримати безпосередній доступ до іграшки, харчовий продукт необхідно спожити.


Автор: Чернігівщина: події і коментарі
Коментарів ще немає