Четвер, 28 березня 2024, 10:30
Повна версія сайту
;

Зробити історичну частину Валу максимально зручною для туристів, пропонують чернігівські митці

16:59 02.04.2018    Коментарі 1  
 

Змінити історичну частину Валу так, аби зробити її максимально зручною для туристів, пропонують чернігівські митці. Група художників, скульпторів, архітекторів та реконструкторів розробила концепцію історичного заповіднику. Заразом пропонують і варіанти Меморіалу захисникам України.

Міст до Єкатерининської церкви, та меморіал  захисникам України – ці культурні об’єкти можуть з’явитися на території чернігівського Валу. Це пропонує  група художників, скульпторів, архітекторів та мистецтвознавців. Наразі у них є своя концепція щодо реконструкції історичної частини міста. Її представили сьогодні у Пласт-арті.

Одна із важливих частин загальної ідеї – Меморіал захисникам України. Місце для нього на валу є, переконаний Борис Дєдов. Це алея навпроти спортивної бази спартак.

Варіантів багато – але основний ось цей: композиція із мечами по центру, та лінією щитів, на яких буде зазначена інформація про конкретну подію з історії захисників України.

Ще одна пропозиція – міст, який з’єднав би вал та Єкатерининську церкву.

Всі ідеї обговорюватимуть із громадськістю.

Проект реконструкції валу найближчим часом виставлять у приміщенні міської ради, аби більше людей могли ознайомитися із пропозиціями.

Відео Сівер-центр


Автор: Чернігівщина: події і коментарі
Гість Тетяна 2018-04-02 20:59:13

Вважаю, що історичну частину Валу не можна чіпати, на то вона і є історичною. Для меморіалу можна і треба знайти місце в іншій частині міста. Проект з мостом вже розглядався і не був погоджений, навіщо він там?